Subota, 21.01.2012.

Poruka euroskeptika na Gradu!Situacija u Sinju uoči referenduma o ulasku Hrvatske u EU se zahuktava. Tako je jutros na tvrđavi Grad ispod kipa Gospe Sinjske osvanula poruka onih koji se protive ulasku u EU - transparent s natpisom 'Protiv eutanazije Hrvatske'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prva radionica o ruralnom razvojuCentar za ruralni razvoj CERURA Sinj danas je počeo ciklus od tri radionice koje financira Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu, a koje se održavaju na području posebne državne skrbi, mjestima koja su bila obuhvaćena ratom.Prve radionice bit će održane na području Splitsko-dalmatinske županije. Danas je održana prva i to u restoranu kenedy u Potravlju za područje općine Hrvace i grada Vrlike, na kojoj je sudjelovalo 70-tak zainteresiranih. Kroz radionicu je prezentirana mogućnost financiranja zadruga od lokalnih, regionalnih i državnih izvora, EU fondova te raznih donatora. Modretaori ove radionice bili su Stipe Efendić, voditelj projekta, ujedno i predsjednik Centra za ruralni razvoj CERURA Sinj, Nebojša Jerković, pomoćnik predsjednika Centra i upravitelj 'Modro-zelene zadruge branitelja' Metković, te Nikola Matić iz Žagrovića kod Knina.
Organizatori ističu kako ovim projektom žele doprinjeti obnovi života u ruralnim područjima, suživotu Hrvata i srpske etičke zajednice, te gospodarskih aktivnosti.
Na današnjoj radionici u Potravlju svojim proizvodima, etno suvenirima, narodnom nošnjom i ekološkim proizvodima, predstavili su se članovi već postojećih braniteljskih zadruga koje djeluju na području Cetinskog kraja.
Slijedeća radionica održat će se početkom veljače u mjestu Ružić za područje grada Drniša.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otočani u Prološcu i DugopoljuDramska sekcija KUD 'Kamešnica' Otok večeras u 19 sati gostuje u Imotskoj krajini, u Općini Proložac, s predstavom 'E kako je to lipo bilo'. S istom predstavom u petak, 27. siječnja, Otočani će gostovati u Dugopolju, gdje se organizira cjelonoćni program povodom otvaranja muzeja, u kojem će nastupiti klapa Dugopolje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Krnjevali preuzeli Grad

Sada već bivši gradonačelnik Sinja Ivica Glavan Ićo prije podne je na pijaci, uz nazočnost svojih najbližih suradnika, dogradonačelnika Elene Perković Paloš i Zorana Vujanovića, predao vlast Krnjevalskoj udruzi Grada Sinja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Nakon pauze u prošlom kolu košarkaši Alkara večeras u okviru 14. kola A1 košarkaške lige gostuju kod Zadra, u 19 sati u dvorani na Višnjiku.

Posljednje kolo prvog dijela ženskog rukometnog prvenstva u Sinj je dovelo najveću hrvatsku ekipu, koprivničku Podravku, koja nije imala problema doći do nove uvjerljive pobjede. Dupkom ispunjena sinjska dvorana je pokazala da u 'košarkaškom' gradu ženski rukomet itekako ima podršku, a nakon 'fešte' domaćoj ekipi sada preostaje sve snage usmjeriti ka opstanku. ŽRK Sinj - Podravka Vegeta 25:42 (14:22).

Utakmicama 12. kola sutra, 22. siječnja, nastavljaju se natjecanja I. malonogometne ligi grada Sinja, sezona 2011./2012. Donosimo raspored i satnicu odigravanja. 14:00h Š.D. Dicmo Klesarstvo - Š.D. Branitelj
14:55h Brnaze - Torcida Otok C.B. Litre
15:50h Iko promet - Azra 1986
16:45h C.B. Roda - MNK Satrić Casper
17:40h Jukić DAM - Swiss boys
18:35h Sutina - Buljan kamen Nino term

IZVOR: WWW.FERATA.HR