Petak, 21.01.2011.

NE istočnoj obilaznici!



Predstavnici županijskog Odjela za prostorno planiranje, Hrvatskih cesta i tvrtke Via plan iz Varaždina nisu uspjeli održati javno izlaganje o Studiji utjecaja na okoliš istočne varijante obilaznice Sinja.
U Gradskoj vijećnici u 12 sati okupilo se oko 130 stanovnika Glavica, Brnaza i Hrvaca koji su žućnom raspravom izrazili nezadovoljstvo izgradnjom istočne varijante obilaznice.
Skupu su nazočili brojni gradski vijećnici i predstavnici političkih stranaka.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Glavan uz građane!

Sinjski gradonačelnik danas je priopćenjem za medije iznio svoj stav i stav gradske vlasti u svezi s obilaznicom Grada Sinja.
Prioćenje donosimo u cjelosti: 
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Policajac spasio život 60-ogodišnjaku

Prema izviješću Policijske uprave splitsko-dalmatinske sinoć, oko 21,15 sati policijski službenik izvan službe zaprimio je poziv u pomoć od strane žene koja je rekla da se iz obiteljske kuće udaljio njezin 60-godišnji suprug za čiji se život boji. Policajac je muškarca pronašao u vozilu iz kojeg se širio snažan miris benzina, a u ruci je držao upaljač. Nakon dužeg razgovora i intervencije događaj je rezultirao otvaranjem prozora i odustajanjem od samozapaljenja. Muškarac je kolima HMP prevezen u bolnicu i hospitaliziran.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kino danas

U sinjskom kinu danas s početkom u 19,30 sati možete pogledat film: RED (UMIROVLJENI EKSTREMNO OPASNI).
Uloge : Bruce Willis, Morgan Freeman, Marie Louise-Parker, John Malkovich, Helen Mirren i Karl Urban.

Novi snijeg u Cetinskom kraju

Nakon prošlotjednog proljeća usred zime, kada smo imali nekoliko suncem okupanih dana sa temperaturama zraka i do 15 stupnjeva Celzijevih, zima se opet vratila.
Na području Cetinskog kraja tijekom noći padao je snijeg, koji se zadržao pretežno u višim predjelima. Pod snijegom su osvanule Kamešnica i Dinara, a snježnog pokrivača od oko 5 centimetara ima na području Zelova, Roža, Voštana i Kamenskog. Također, snijeg je zabijelio i na području jugoistočnog dijela Cetinske krajine – Bisko i Krušvar, prema dijelu omiške zagore, kao i na području Općine Otok.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Triljani daruju krv

Danas od 9,00 do 14,00 sati u restoranu Dalmacija u Trilju održat će se druga ovogodišnja akcija darivanja krvi, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj. Ovo je ujedno prva akcija ove godine u Trilju.
Uz sinjski Crveni križ, suorganizator je Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj. Na akciju se pozivaju sve zdrave osobe, od 18 do 65 godina života, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe KB-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odbojkašice idu u Bibinje

Nakon stanke od mjesec dana nastavlja se prvenstvo u II. HOL - jug. Odbojkašice Sinja gostuju u Bibinju protiv istoimenog domaćina.
Utakmica se igra u subotu u 16,30 sati.
Podsjetimo, nakon prvog dijela prvenstva ŽOK Sinj se nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice iza ekipe ŽOK Brda.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkar - Borik

Sutra, 22. siječnja, u 19:30 sati, Alkar u svojoj dvorani dočekuje momčad zadarskog Borika. Sastaju se dvije bodovno poravnate momčadi koje na ljestvici dijele 2. i 3. mjesto, sa po samo jednom pobjedom zaostatka za vodećim Splitom. Ova utakmica svakako je Alkarovo najveće iskušenje u očuvanju dosadašnje nepobjedivosti na svom terenu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer,20.01.2011.g. oko 17,30 sati, u Gornjem Muću, na DC 56 dogodila se prometna nesreća u kojoj je teretnim vozilom oboren pješak. Do prometne nesreće je došlo kada je 23-godišnjak upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes najvjerojatnije uslijed neprilagođene brzine, prednjim desnim dijelom vozila udario u 58-godišnjeg pješaka koji se, u istom smjeru, kretao rubom kolnika. Pješak je zadobio teške tjelesne ozljede i hospitaliziran je u bolnici Split.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Zbog olujne bure i snijega, dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (D 8), te državne ceste D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i D 506 Dobroselo-Mazin zatvorene su za sva vozila. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).
Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, mjestimice u Dalmaciji i Slavoniji, a na srednjem Jadranu uz snijeg povremeno pada i kiša, te puše jaka do olujna bura. Snijeg pada i na dionici autoceste A 1, od Biskog do Ravče. Upozoravamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.
Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na relacijama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Hrvatskom primorju. Vozačima teretnih vozila savjetujemo da ne kreću na put dok se vremenske prilike ne normaliziraju i ceste otvore, jer su odmorišta uz cestu puna i vozila se nemaju gdje isključiti iz prometa. Trenutno se isključuju i kod odmorišta „Stupnik zapad“ kod Lučkog.
Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, te na širem području Gračaca, Obrovca i Knina mogući su odroni zemlje i kamenja.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK