Četvrtak, 21.01.2010.

Obavijest

Hrvatski Caritas 13. siječnja pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći stradalima od potresa u Haitiju. Dosada je prikupljeno 1. 460,00 kn, a svi koji se žele uključiti u akciju mogu to učiniti pozivom na broj 060 9010, online uplatom na www.caritas.hr ili svoje priloge mogu predati u svim župama u Hrvatskoj.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati igra film "Sherlock Holmes". Film će se u ovom terminu prikazivati svakog dana do ponedjeljka.

Održano predavanje za uzgajivače krava, ovaca i koza

Danas, 21. siječnja, u Galeriji Galiotović u Sinju održano je predavanje za uzgajivače krava, ovaca i koza na temu  „Utjecaj vremena košnje na kvalitetu sijena i silaže te na proizvodnju mlijeka“ te „ Linija strojeva za spremanje sijena i silaže“.Predavači su bili Srećko Ladišić i Ivo Juras.

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan danas se u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa sastao sa državnim tajnikom Stipom Mamićem

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan danas, 21. siječnja, se u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa sastao sa državnim tajnikom Stipom Mamićem, s kojim je razgovarao o lokaciji na kojoj će biti izgrađena OŠ Fra Pavla Vučkovića te o samom početku gradnje. Prema riječima gradonačelnika Ivice Glavana poznata je lokacija, tj. bivši “Pazar”, na kojoj će se škola graditi, no ne i sam početak gradnje.

Gradonačelnik se sastao  sa državnim tajnikom Jozom Saračem u Uredu za upravljanje državnom imovinom. Na sastanku se razgovaralo o dodjeljivanju vojarne “Ivaniša Nelipića” gradu Sinju, a gradonačelnik je uredu dostavio i potrebnu dokumentaciju kojom bi se dodjela izvršila u što kraćem roku.

Obavijest

Iz Općinskog suda u Sinju pozvali su sve osobe koje su radile u biračkim  odborima da naknadu za rad mogu predignuti već od danas, 21. siječnja, u računovodstvu Suda. Naknada se isplaćuje od 8 do 14 sati.

Akcija darivanja krvi u Trilju

U Trilju će se sutra, 21. siječnja, od 9 do 13 sati u restoranu Dalmacija održati akcija darivanja krvi. Organizatori su Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja Trilj.

Stanje na cestama

Magla mjestimice dodatno smanjuje vidjlivost na cestama u Lici, posebice na dionici autoceste A 1 od tunela Mala Kapela do čvora Otočac. Kolnici su mokri ili vlažni, te skliski u Gorskom kotaru, Istri, Lici, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju, duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale opreznije treba voziti zbog odrona zemlje i kamenja.

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste: ŽC 5153 Bakovac Kosinjski–Gornji Kosinj i ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić. Državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica-Jasenovac (D 47), smiju prometovati samo osobna vozila i autobusi.

Zbog radova u desnoj cijevi tunela Sveti Rok na autocesti A 1, prometuje se dvosmjerno kroz lijevu cijev tunela (smjer Zagreb). ...