Srijeda, 21.01.2009.

ODRžANA SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA TRILJANa održanoj sjednici poglavarstva grada Trilja koja je održana u ponedjeljak 19. siječnja doneseno je nekoliko odluka,među kojima i odluka od 35 stipendija za ovu 2009. godinu. Triljski poglavari su nakon prispijelih zahtjeva za sadni materija za koji se javilo oko 100 zainteresiranih pokrenuli postupak javne nabave sadnog materijala za ovu godinu.
Ona najvažnija značajka triljskog razvoja, a to je gospodarska zona čaporice ide prema predviđenom planu istaknuo je gradonačelnik Ivan šipić, te dodao kako se nada ako vremenske prilike budu povoljne u idućih tridesetak dana grad Trilj će ispuniti svoju obvezu prema Zoni, a to je kompletirano uređenje komunalne infrastrukture u zoni koja se prostire na 23 hektara

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Za petak 23. siječanja najavljena je druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u triljskom restoranu Dalmacija od 9 do 13 sati. Iz Crvenog Križa Sinj i DDK Trilj pozvali su sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da se priključe akciji.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Prema najavama sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja održat će se u petak, 23. siječnja, s početkom u 13 sati, a pola sata prije u Gradskoj vijećnici bit će predstavljen prijedlog nove atletske staze u Sinju koja bi se trebala graditi u okoviru igrališta NK Tekstilac na Trnovači.

GODIšNJICA AKCIJE "MASLENICA"

U subotu, 24.siječnja, obilježava se šesnaest godina od vojno redarstvene operacije"Maslenica". Tim povodom Udruga veterana 4.Gbr-organizira posjet poprištu jedne od najtežih i najblistavijih bitaka Domovinskog rata.
Organizirani odlazak predviđen je u subotu u 7 sati s autobusnog stajališta u Sukoišanskoj ulici u Splitu. Zbog velikog interesa svi zainteresirani prijave za svoj dolazak trebaju do sutra potvrditi predsjedniku udruge Radi Lasiću. Zajedničko okupljanje svih pripadnika iz postrojbi koji su sudjelovali u ovoj akciji bit će u 09.30 sati u Kašiću.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje poziva korisnike doplatka za djecu da obnove svoje zahtjeve za doplatak do 28.veljače, kako bi mogli nastaviti primati od 01.ožujka. O pravu na doplatak odlučuje se na osnovi novog zahtjeva i dohotka kućanstva ostvarenog u 2008 godini,ovaj zahtjev se može poslati poštom ili osobno predati u područnim službama HZMO.Prema odredbi i cenzusu po članu u obitelji primanja ne bi smjela prelaziti 1.663 kune.

"KRNJEVALSKI DANI"

Ovog vikenda u Sinju počinju krnjevalske svečanosti u organizaciji Krnjevalske udruge. Tako će se ove subote 24.siječnja na Pijaci održati primopredaja ključeva grada.

Nakon što su odgođene zbog vremenskih neprilika krnjevalske svečanosti u naselju Gala počet će ove subote 24.siječnja. Polazak je predviđen za 9 sati ispred mjesne crkve.