Ponedjeljak, 21.01.2008.

BLOKADA ULAZA U TVORNICU KONCA "DALMATINKA NOVA" I DALJE TRAJERadnici «Dalmatinke Nove» i dalje mirno prosvjeduju ispred ulaza u tvornicu koja ni danas, kako doznajemo, prema odluci poslodavca ne proizvodi. Jutros su radnici Dalmatinke bili u Gradskoj upravi kod sinjskog gradonačelnika Nikole Tomaševića kako bi ga zamolili da im dogovori još jedan sastanaka u Vladi.
Radnike tvornice "Dalmatinke" jučer na porti je dočekala i obavijest o preraspodjeli radnog vremena.
Podsjetimo kako se danas očekuje donošenje odluke Visokog trgovačkog suda u Zagrebu u svezi zahtjeva odvjetnika Uprave "Dalmatinke" Tomislava Krke o izuzeću svih sudaca Trgovačkog suda u splitu o otvaranju stečaja nad "Dalmatinkom".

VIJESTI IZ TRILJAU triljskom naselju Ugljane počinje prezentacija o novom nasadu koji će biti na 45 hehtara, a nalazi se uz Gospodarsku zonu čaporice. Prezentaciju provodi tvrtka Vrni iz Zagreba koja će na tom prostoru posaditi trešnje, a u dijelu Gospodarske zone imat će svoje pogone s hladnjačom. Prezentaciju pored tvrtke "Vrni" provode i stručnjaci iz Zagreba s Poljoprivrednog fakulteta i savjetodavnih stručnih službi.

OBAVIJESTIz Gradske uprave Grada Trilja obavijestili su učenike srednjih škola i studente s tog područja da je u tijeku natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2007./2008. te da zahtjeve za dodjelu sa potrebnom dokumentzacijom mogu dostaviti putem pošte ili osobno u Gradsku upravu do 24 siječnja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJUGradsko društvo Crvenog križa Sinja u Trilju je najavilo i drugu ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija će se upriličiti u srijedu 23. siječnja u restoranu «Dalmacija». Organizatori pozvivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj humanoj akciji.

OBAVIJEST

Iz ureda Državne uprave u Sinju podsjećaju sve korisnike zelenih poljoprivrednih knjižica, da iste do kraja ovog mjeseca, mogu vratiti u sobu br.42, kako bi i u ovoj godini mogli koristiti pravo na plavi dizel.

SPORT

U prvom kolu ovog dijela sezone A2 košarkaške lige Triljska «Cetina» poražena je na svom parketu od ekipe «Mislava» iz Splita 78:84

Danas s početkom u 15 sati na igralištu u Hrvacama zakazana je prozivka i prvi trening nogometašima «Hrvaca».

Obavijest za sve nogometaše OSK-a kako će se sutra u 17 sati održati prozivka za početak priprema.

KINO DANAS

Večeras s početkom u 19,30 sati u Gradskom kinu prikazuje se američki film «ALIEN PROTIV PREDATORA».