PRIOPćENJE SINJSKOG SDP-a

Protekli vikend medijsku pozornost plijenile su izborne konvencije Socijal-demokratske partije, posebno ona u Sinju gdje je navodno došlo do izbornih nepravilnosti. Za mjesto predsjednika sinjskog ogranka SDP-a natjecala su se dva kandidata aktualni predsjednik Velibor Miloševič i tajnica Grada Sinja Nataša Poparić.

Velibor Milošević navodno je poništavanjem dvaju glasačkih listića svoje protukandidatkinje sebi osigurao tijesnu pobjedu i novi mandat.

Ingrid Antičević Marinović visoka stranačka dužnosnica SDP-a koje je sudjelovala na konvenciji ističe za tisak kako su tijekom prebrojavanja glasova na izbornoj konvenciji ljudi stalno ulazili u sobu izbornog povjerenstva da vide što se događa jer je prebrojavnje predugo trajalo te naglašava kako dosad nije znala da određeni problemi postoje, ističe kako će nadzorni odbor SDP-a provjeriti regularnost izbora i reagirati u skladu sa statutom.

Danas se priopćenjem za javnost oglasio i sinjski SDP. U priopćenju navode kako kako je jedino točno u tekstu sinjskih novinara koji su obrađivali sinjsku konvenciju SDP-a da se radi o djelomičnom sukobu bivših komunista koji su htjeli izmanipulirati dio članova stranke s jedne strane i istinskih socijaldemokrata koji su sinjski SDP-ovci od devedesete godine uzdizali iz pepela i doveli ga do prve političke stranke u gradu s druge strane.

Ako je bilo kakvih propusta na konvenciji sinjski SDP će to znati priznati i riješiti unutar sebe kao istinska demokratska stranka i za to neće optuživati ni okaljati nijednog novinara koji se često puta, kako ističu, na jadan način skrivaju iza neimenovanih izvora.

Laži i konstrukcije koje je gospodin Paštar iznio u navedenom tekstu morati će obraniti na sudu - ističe u priopćenju sinjski SDP.

07.11.05