‘Didovina’ u Radošiću

U srijedu u 13 sati u programu Hit radija bit će emitirana nova emisija ‘Didovina‘, koja ovoga puta slušateljima donosi priče o tradiciji i običajima sela Radošić.

Nova ‘Didovina’ najprije donosi priču o Stanku Župiću, kojem je prije dvije godine Papa Benedikt XVI. dodjelio papinski blagoslov za 60 godina pjevanja u crkvenom zboru Gospe Sinjske. Stanko će nam ispričati priču o šest desetljeća pjevanja u zboru te o dugom nizu godina sviranja u Gradskoj glazbi Sinj.

O etno običajima sela Radošić, pjevanju rere i ostalim zanimljivostima govorit će pivač rere Dražen Držak.

Zemlja na Radošiću je pogomdana za sadnju brojnih poljoprivrednih kultura, a posebno vinove loze. O tradiciji vinogradarstva u ovom kraju, kao i o tome zbog čega su se odlučili na sadnju novih površina s deset tisuća loza govorit će braća Mladen i Mate Nažurin.

Jedan od sugovornika reportera Hit radija bit će i Ivan Macan koji će govoriti o uzgoju ovaca i koza.

Mještani Radošića poznati su po sudjelovanjima u brojnim humanitarnim akcijama, a jedan od njih je i poznati dragovoljni davatelj krvi Josip Gugić-Joskan, koji je čak 107 puta darivao krv.

Svoje prijedloge o tome koje mjesto Cetinskog kraja bi trebali posjetiti naši reporteri i s kojim ljudima tom prilikom razgovarati za ‘Didovinu’, možete slati na e-mail: hitradio@hitradio.hr.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

30.04.14