9. "Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, Sinj, 2014."



9. "Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, Sinj, 2014."
12.-13.travnja, 2014. godine, u hotelu Alkar

Poziv na manifestaciju:
Poštovani izlagači i sudionici, ove godine kao i prethodnih započeli smo sa organizacijom i pripremama za ovogodišnji 9. Nacionalni sajam pršuta.
Nadamo se da ćete pronaći svoj interes za sudjelovanje na 9. «Nacionalnom sajmu  pršuta»  i trajnih suhomesnatih proizvoda Sinj 2014., te kroz neki oblik suradnje ostvariti  Vaše gospodarske, komercijalne i marketinške interese.

Sajam bi i ove godine pored promotivne i ocjenjivačke komponente trebao imati, revijalni i edukativni karakter, pa bi se na stručnoj konferenciji -okruglom stolu koju pripremamo proizvođači mogli informirati  o aktualnim temama –( zaštiti, oznakama kvalitete, izvornosti, zemljopisnom podrijetlu, izlasku na EU tržište) i značaju autohtonih tradicionalnih proizvoda s naglaskom na  trajne suhomesnate proizvode, te o programima poticaja i financiranja od strane resornih ministarstava.
U sklopu Sajma  također planiramo organizirane sastanke udruga proizvođača pršuta, Klastera hrvatskog pršuta, uzgajivača svinja, stočne hrane kao i predstavnika trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostiteljskih udruga.

Proizvođači će imati mogućnost izlaganja svojih proizvoda na adekvatnim štandovima gdje ih posjetitelji mogu razgledati, kušati i kupiti, te predstavljanja sebe i svojih proizvoda putem Sajma, marketinških materijala, kao i sudjelovanja u medijima koji će pratiti manifestaciju.

U sklopu Sajma planira se održati kao i prethodnih godina ocjenjivanje kvalitete i specifičnosti Pršuta pojedinih proizvođača  za čiju potrebu se oformljuje  komisija sastavljena od renomiranih stručnjaka.
Ocjenjivanje kvalitete pršuta, kao i do sada biti će obavljeno temeljem «Pravilnika o ocjenjivanju kvalitete pršuta». Ocjenjivanje kvalitete pršuta je javno, uz prisustvo članova stručnog povjerenstva, predstavnika proizvođača ocjenjivanih proizvoda i medija, a ocjenjivati će se proizvodi sudionika Sajma.
Isto tako biti će upriličena promocija kulturno umjetničkih društava, tradicijskih običaja i rukotvorina.

Na Sajmu se očekuje sudjelovanje  vodećih proizvođača pršuta i suhomesnatih proizvoda s područja RH, proizvođača slavonske šunke, regionalne mesne industrije, predstavnike udruga proizvođača, individualne proizvođače, vodeće proizvođače «Istarskog pršuta», goste iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, predstavnike Udruga uzgajivača svinja, regionalna  obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja, predstavnike vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.

Pozivamo da svojom nazočnošću doprinesete značaju i važnosti ovogodišnjeg Sajma.
Do skorog viđenja na 9. «Nacionalnom sajmu pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj 2014.» !

Organizatori:
PODUZETNIČKI CENTAR SINJ d.o.o.
SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA
GRAD SINJ

08.03.14