ODRžANA 13.SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na 13. sjednici Gradskogpoglavarstva razmatralo se 9 točaka dnevnoga reda. Tako je na dnevnom redu sjednicie ponovno bio i novi Pravilnik o socijalnoj skrbi. Prije primjene pravilnika održat će se sastanak sa predstavnicima Centra za socijalnu skrb.
Pravilnik će se primjenjivati od 1.siječnja 2006.godine, a dok ne stupi na snagu socijalno ugroženima će se pomagati na uobičajeni način.

Na jučerašnjoj sjednici razmatran je i novi nacrt pravilnika o odobravanju stipendija studentima s područja grada Sinja.

Gradsko poglavarstvo prihvatilo je prijedlog Ugovora o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata s područja grada. Tajnica Grada, Nataša Poparić, naglašava kako će studentima i učenicima prijevoz od sljedećeg tjedna biti i do 50 % jeftiniji.

Dodajmo kako je Gradsko poglavarstvo na svojoj posljednjoj sjednici odobrilo rad prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na dan državnog blagdana 1.studenog. Tako će prodavaonice koje su podnijele zahtjev Gradskom poglavarstvu u utorak moći raditi od 7 do 13 sati.

29.10.05