Sveta misa kod Husine jame

U subotu, 7. rujna 2013. godine u 11 sati služit će se sveta misa pokraj Husine jame na Vagnju – Kamešnica za sve žrtve fašističkog i komunističkog terora, II. svjetskog rata i poraća.
Svetu misu predvoditi će i propovijedati mons. dr. Mile Bogović gospićko-senjski biskup, uz koncelebraciju ostalih svećenika s cetinskog i livanjskog područja. Iz Franjevačkog samostana mole sve one svećenike koji žele koncelebrirati u svetoj misi za mučenike vjere i Domovine da ponesu misno ruho crvene boje.
Sama prometnica do mjesta stradanja nevinih žrtava sa sinjske strane uglavnom je asfaltirana, a sa livanjske strane ima nekoliko kilometara makadamskog puta koji je u vrlo dobrom stanju, pa su obadvije prometnice vrlo povoljne za prometovanje svih vrsta vozila.
Organizator ovog misnog slavlja poziva sve vjernike da dođu kako bi se molitvom još jednom sjetili svih onih koji su nevini skončali svoje živote u dubini Husine jame. Sve informacije vezano za ovu komemoraciju mogu se dobiti na broj 707-010 ili 823-100.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

04.09.13