Ponedjeljak, 20.12.2010.

Gradonačelnik u Domu sv.Vinka

Gradonačelnik Grada Sinja, g. Ivica Glavan sa suradnicima danas, 20. prosinca, posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe koji vode časne sestre milosrdnice reda sv.Vinka Paulinskog, u kojem je trenutno smješteno 8 korisnica. Uz tradicionalnu  čestitku za dolazeće blagdane, te prigodne darove svim osobama u Domu, Gradonačelnik je još jednom izrazio svoje zadovoljstvo visokom razinom odnosa prema korisnicama, od kojih su neke bolesne i potrebite posebne skrbi.
U razgovoru s voditeljicom s.m.Štefanijom, Gradonačelnik se informirao o okolnostima i uvjetima  u kojima ovaj Dom radi, potvrdio spremnost Grada Sinja da i ubuduće pomaže njihov rad, te se obvezao donirati informatičku opremu u idućoj godini.

 

Moto-božićnjaci u VrliciPovodom božićno-novogodišnjih blagdana Centar za rehabilitaciju fra Ante Sekelez i ove će godine posjetiti bikeri iz moto kluba 'Veterani Split' i njihovi prijatelji, članovi nekoliko moto klubova te free rideri iz cijele Dalmacije. Korisnike Centra bikeri u odorama Djeda Božićnjaka posjećuju već treću godinu zaredom. Ravnateljica Ivana Klarić Kukuz kaže kako je posjeta 20-tak bikera prava senzacija štićenicima kao i djelatnicima. Bikeri će Vrliku posjetiti sutra, 21. prosinca, u prijepodnevnim satima, a u Centru fra Ante Sekelez zadržat će se više od dva sata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U srijedu paketi za ugrožene

OTOK – u srijedu započinje podjela paketa za korisnike Centra za socijalnu skrb.
Naime, Općina Otok je osigurala poklon pakete za korisnike stalne pomoći Centra za
socijalnu skrb - Sinj. Podjelu će vršiti članovi udruge sv. Vinka u bivšim
prostorijama glazbene škole u srijedu 22.12.2010 god. u vremenu od 9 do 16 sati.
Korisnici su dužni sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu na uvid.
IZVOR: OPĆINA OTOK

Socijalna samoposluga odjeće i obuće

Udruga Srma organizira socijalnu samoposlugu odjeće i obuće za građane u potrebi s područja Grada Sinja i gradskih naselja. Samoposluga se organizira u utorak i srijedu u palači Tripalo ispod crkve u vremenu od 10-17 sati. Prvoga dana u utorak 21.12. odjeću i obuću besplatno mogu preuzeti umirovljenici s mirovinom do 1.600,00 kuna i primatelji socijane pomoći, a drugoga dana podjele u srijedu 22.12. nezaposleni. Građani će sami birati što im treba uz obvezno predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska od mirovine i socijalne naknade, te redovno ovjerenog kartona nezaposlene osobe. ...

Obavijest

Dana  20. i 21.prosinca (ponedjeljak i utorak) 2010. godine u prostorijama Crvenog križa dijelit će se božićni poklon paketi korisnicima stalne pomoći prema evidenciji Centra za socijalnu skrb  Sinj. Podjela će se vršiti od 09,00 do 19,00 sati uz predočenje osobne iskaznice nositelja pomoći.
Poklon pakete je osigurao Grad Sinj.

Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo

Izviđači odreda porječana 'Malin' iz OŠ 'Marka Marulića' jučer su donijeli Betlehemsko svjetlo u Crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske.
Betlehemsko svjetlo simbolizira 'Mir i ljubav', a izviđači ga od 1991. iz Zagrebačke katedrale donose u crkve svojih župa. Podsjetimo, izviđači su prošli tjedan donijeli Betlehemsko svjetlo iz Zagreba, a sada ga svi vjernici i ostali građani mogu prenijeti u svoje domove.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Did Mraz' u sinjskom kinu

U okviru Božićno-novogodišnjeg programa od danas pa do srijede, Pučko kazalište Sinj će u gradskom kinu izvoditi predstavu za djecu 'Nema poraza za Djeda Mraza'. Danas i sutra predstava počinje u 11 sati, a u srijedu u 11 i 12 sati. Ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK