Subota, 20.12.2008.

USVOJEN PRORAčUN GRADA TRILJA ZA 2009. GODINU

Triljski vijećnici prihvatili su danas Prijedlog Proračuna za iduću godinu, koji će iznositi 27 milijuna i 695 tisuća kuna. U odnosu na ovogodišnji, Proračun je manji za milijun i 100 tisuća kuna. Gradonačelnik Ivan šipić kazao nam je kako je priporitet završetak komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni čaporice, te projekti pomoću kojih će se puniti Gradski proračun.
Trilj će u idućoj godini povećati iznos jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, koja je do sada iznosila tisuću kuna. Tako će ubuduće za prvo dijete novčana pomoć iznositi 1 tisuću i 500 kuna, za drugo-dvije tisuće kuna, za treće-tri, a za četvrto četiri tisuće kuna. Za peto i svako sljedeće dijete novčana pomoć će iznositi pet tisuća kuna.
Gradonačelnik šipić najavio je još neke novosti u Proračunu koje su prihvaćene na današnjoj sjednici gradskoga vijeća. Od iduće godine umirovljenici s triljskog područja, kojima mirovina ne bude prelazila 1 tisuću i 600 kuna dobivat će božićnicu u iznosu od dvije stotine do tri stotine kuna, a uvest će se i nagrada Grada za najbolje učenike osnovne i srednjih škola, te studenta.

USKORO POčETAK RADOVA NA IZGRADNJI 1. FAZE GZ KUKUZOVAC

Potpisivanje Ugovora o građenju objekata i uređenja komunalne infrastrukture dijela I faze realizacije Gospodarske zone Kukuzovac s izvođačem radova poduzeće za ceste Split potpisat će se u utorak u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, a prema riječima gradonačelnika PZC će se uvesti u zonu 07. siječnja.

USVOJEN PRORAčUN OPćINE OTOK ZA 2009. GODINU

Na sinošnjoj sjednici općinskog vijeća Otoka usvojen je proračun za sljedeću godinu koji će iznositi 11 milijuna i 832 tisuće kuna.

U ostalim općinama i gradovima idućeg tjedna održat će se sjednice općinskih i gradskih vijeća. Tako će sinjski vjećnici o svom proračunu raspravljati u ponedjeljak, a u utorak 23. prosinca održati će se sjednica Općinskog vijeća Dicma na kojoj će biti rasprave o proračunu teškom 40 miljuna kuna i sjednica Gradskog vijeća Vrlike, na kojoj će vrlički vijećnici raspravljati o 18 miljuna proračunskih sredstava za 2009 godinu.

AKCIJA UDRUGE "SRMA"

U organizaciji Udruge Srma danas je provedena akcija čišćenja okoliša utvrde Kamičak, koja je dio projekta 'Cjeloživotno volonterstvo' koje podupiru Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Grad Sinj i županija. Akciji se odazvalo 37 građana, članova udruge Lijepa naša, Izviđačkog odreda Malin, građani volonteri i volonteri Udruge Srma, a provedena je u suradnji s komunalnim poduzećem Vodovod i čistoća, koje će u ponedjeljak odvesti prikupljeno smeće. Iz Udruge Srma ističu kako su sudionici akcije zaključili kako bi ovaj dio grada trebalo oplemeniti hortikulturnim uređenjem, izradom pješačke staze i postavljanjem nekoliko klupa. Istaknuta je i potreba da se akcija ponovi nakon nekog vremena.
U ponedjeljak Udruga Srma otvara izložbu fotografija i radova iz raznih faza provedbe projekata 'Cjeloživotno volonterstvo' i 'želim ti biti prijatelj'. Izložba će biti postavljena u ulici žrtava rata 5 (Put kina), a otvaranje je u 19 sati.

OBAVIJEST

Podjela božićnica, koje je umirovljenicima s područja Sinja osigurao Grad Sinj,danas se do 14 sati u prostorijama crvenog križa dijeli umirovljenicima čija prezimenima počinju K do P, dok će od 14,30 do 20 sati dijeliti božićnice za umirovljenike prezimena od R do ž.

POKLONI ZA KORISNIKE DOMA SV. VINKA PAULSKOG

Gradonačelnik Ivan Nasić i zamjenik gradonačelnika Stipe župić danas su prigodno uoči Božića posjetili dom. Sv. Vinka Paulskog i tamošnjim štićenicima uručili poklone, a također će posjetiti i donatoricu galerije Ivu Galiotović.

KONCERT

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske danas, 20. prosinca, u 19 sati svoj prvi koncert pod vodstvom zborovođe prof. Marije župić imati će sinjski dječji zbor "Sinjski slavuji". Početak koncerta je u 19 sati.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP -Sinj i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata sutra, 21. prosinca, na poligonu braniteljske zadruge "Patriot" na Dabru organiziraju humanitarni turnir u airsoftu simulaciji vojno-policijskih borbi.

SPORT

Na Gradskom bazenu održava se turnir u vaterpolu. Na turniru nastupaju vaterpolisti 95. godište, a sudjeluje 7 klubova.

Sinoć je u organizaciji i pod pokroviteljstvom restora Vreba iz Hrvaca održan tradicionalni Božićno-novogodišnji domjenak VAD-a na kojem su nazočili alkari i alkarski momci, Uprava VAD-a i predstavnici VAD-a. Tom prigodom predsjednik društva dr. Stipe Jukić u znak zahvalnosti za potporu koju Vreba pruža društvu uručio je zahvalnicu domaćinu.

U Trilju je počeo 26. malonogometni Alianz Az kup na kojem sudjeluju 52 ekipe.

Danas počinje 27. sinjski malonogometni Božićno-novogodišnji turnir na koji se prijavilo 44 ekipe.