Srijeda, 20.12.2006.

KRONIKA 92

PP SINJ, 19.12.2006.g. oko 23,15 sati u Sinju, u kuhinji restorana, zbog tehničke neispravnosti jednog od hladnjaka izbio je požar koji je u 23,45 sati ugašen od strane djelatnika DVD Sinj. U požaru su izgorjela tri hladnjaka . Tijekom dana slijedi očevid.

PGP TRILJ, 19.12.2006.g. u večernjim satima, na GP "Kamensko", pri izlazu iz RH izvršena je kontrola nad dvojicom drž. Kine, /četrdesetdvogodišnjakom i četrdesetčetvorogodišnjakom/ koji su uz putovnice izdate u veleposlanstvu Kine u Sarajevu, posjedovali i putne vize RH izdate u veleposlanstvu RH u Sarajevu, a iste su istekle 14.12.2006.g. Navedeni su dovedeni u službene prostorije na GP kada su oboje policijskim službenicima ponudili po 100 EUR-a. Navedeni novac je oduzet, a tijekom dana će se nad navedenima izvršiti krimobrada, u svezi počinjenja KD iz čl. 348 /Davanje mita/ KZ-a. Protiv navedenih slijedi i odgovarajuća PP iz ZOS-a.

IZVOR: PU SD

NOVOSTI

Predstavnici Gradskog poglavarstva Grada Sinja jutros su posjetili skrbnike Doma svetoga Vinka u Sinju kojima su podijelili prigodne božićne pakete.

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja donijelo je odluku o radnom vremenu prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima, u dane državnih blagdana. U vremenu od 07,00 do 13,00 sati trgovine će moći raditi 26. prosinca 2006. na blagdan svetoga Stjepana, i 6. siječnja 2007. godine na blagdan sveta Tri kralja.

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE

Ured državne uprave Splitsko - dalmatinske županije, Služba za gospodarstvo, Ispostava Sinj obavještava sve nositelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava da su dužni vratiti knjižicu goriva za poljoprivrednike, tj. za plavo gorivo. Knjižice se trebaju vratiti najkasnije do 30. prosinca ove godine, u sobu broj 42. Ureda državne uprave u zgradi Grada Sinja.
Poljoprivrednici koji do navedenog roka ne vrate knjižicu, izgubit će pravo na kupnju plavog goriva u 2007. godini.

Počinje podjela poklon-paketa

Podjela božićnim poklon paketa umirovljenicima s mirovinom manjom od tisuću i pet stotina kuna s područja Grada Sinja, počet će danas u 14 sati i 30 minuta. Paketi će se dijeliti do petka u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj.
Iz Crvenog križa su nas obavijestili kako jedan dio korisnika pomoći za uzdržavanje, civilnih invalida i članova Kluba liječenih alkoholičara još nisu predignuli svoje pakete, pa ih pozivaju da to učine što prije.

DERNEK U SATRIćU

Novoosnovana Udruga za očuvanje baštine sela Satrić «Ime Isusovo» priprema se za dernek koji će se održati 02. siječnja iduće godine. Udruga je osnovana u cilju očuvanja narodnih običaja sela Satrić. U siječnju ove godine prvi put nakon Domovinskog rata organizirala je dernek u Satriću, koji se u tom mjestu održavao do 1991. godine.

SPORT


Revijalnom utakmicom ženskih ekipa Triljanke - čaporčanke, koja je završila rezultatom 1 : 0, počeo je božićno - novogodišnji malonogometni turnir «Trilj 2006/2007» na kojem nastupaju 52 ekipe.
Evo i rezultata sinoć odigranih susreta:
Srijane - Seljak Veterani 4 : 5;
CB Belvedere - Ribar i ekipa 9 : 1
te Salaukovina Mostar - Roda Sinj 6 : 8.

Zbog problema s grijanjem u športskoj dvorani u Sinju odgođen je početak božićno - novogodišnjeg malonogometnog turnira Sinj 2006. O početku turnira javnost će biti na vrijeme obaviještena. Dodajmo ovome kako se za turnir prijavilo 46 ekipa.

U utakmici košarkaškog kupa Hrvatske, koja je igrana sinoć u Dubrovniku, Alkar je poražen od Dubrovnika rezultatom 92 : 77.