Srijeda, 20.11.2019.

Akcije darivanja krvi u Sinju i Dicmu

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Dicmo organiziraju  akcije darivanja krvi u Sinju i Dicmu.

Akcija u Sinju će se održati sutra, 21. studenoga od 9 do 13 sati u prostorijama sinjskog Crvenog križa, u Ulici Miljenka Buljana 37.

U suradnji s DDK Dicmo u petak, 22. studenoga akcija darivanja krvi bit će u Dicmu u restoranu Sunshine. Akcija će se održati od 9 do 13 sati.

Organizatori pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi, kao i druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života, da dođu na akciju i daruju krv za potrebe Odjela za transfuziju Kliničkog bolničkog centra Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na ‘Jesenjarenju’ dva dokumentarca

 
U programu ‘Jesenjarenja’ ove srijede u Galeriji Sikirica publiku očekuju dva dokumentarna filma koji se, svaki na svoj način, dotiču teme posttranzicijske propasti nekadašnjih tvorničkih divova – sisačke i zeničke željezare koje su u svoje najbolje vrijeme zapošljavale više desetaka tisuća ljudi.

‘Buffet Željezara’ dokumentarac je Gorana Devića koji prati priču Erne i Dževada vlasnika kafića na sisačkom autobusnom kolodvoru, koji se nalazi pored željezare koja je nekoć bila jedna od najvećih u Istočnoj Europi. Film prati kavanske razgovore gostiju kafića tjedan dana prije njegova konačnog zatvaranja. Glavna je tema razgovora odlazak u Njemačku – novi raj na zemlji za pripadnike nekadašnje socijalističke radne klase.
Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR