Ponedjeljak, 20.11.2017.

Komemoracija za žrtve Ovčare


U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, danas je održan deseti mimohod od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata do Ovčare.
Kao i svake godine, mimohod je organiziran pod znakovitim sloganom ‘Vi ste naš ponos, mi smo vaša snaga’.
U mimohodu, kojim se spajaju dvije najveće grobnice Domovinskog rata, sudjelovali su ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava zajedno s oko 600 djece poginulih, ubijenih, nestalih i preživjelih branitelja, kao i sami branitelji.
Tradicionalno, na ovoj komemoraciji sudjeluju Sinjani i Cetinjani, a danas ih je bilo 60-tak iz udruge djece poginulih branitelja, udovica poginulih branitelja, roditelja poginulih branitelja, maloljetnih dragovoljaca iz Domovinskog rata.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Članovi URUPBDR-a na komemoraciji u Škabrnji


U subotu, 18. studenog članovi obitelji poginulih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja, zajedno sa svojim prijateljima, poklonili su se žrtvama Škabrnje.
Sudjelovali su u Koloni sjećanja koja je krenula s ulaza u Škabrnju do Spomen-obilježja masovne grobnice. Potom su nazočili svetoj misi koja je služena za žrtve Škabrnje te komemorativnom programu na Trgu dr. Franje Tuđmana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Turistička zajednica grada Sinja sudjelovala na 19. poslovno – turističkoj burzi PUTPoslovno turistička burza PUT, koja se svake godine održava u drugoj hrvatskoj destinaciji, ove godine održala se u Splitu, a na njoj su sudjelovale i Turističke zajednice gradova Sinja i Vrlike.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Sumnjiči se za tešku tjelesnu ozljedu

U subotu ujutro u Sinju na ulici je napadnut 25-godišnjak kojem su nakon pružene liječničke pomoći utvrđene teške tjelesne ozljede u predjelu glave.
Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom za kojeg je utvrđena sumnja da je fizički napao 25-godišnjaka i nanio mu ozljede, te je protiv njega podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede.
IZVOR: WWW.FERATA.HR