Četvrtak, 20.11.2014.

Srma u Sinju organizira besplatne edukativne radionice za žene

Udruga Srma organizira besplatne tečajeve keramike i aranžiranja za nezaposlene i socijalno isključene žene s područja Cetinske krajine.
Riječ je o neformalnom obrazovanju nakon kojega će polaznice dobiti potvrdu o stečenim znanjima i vještinama.
Tečajevi će se odvijati jednom tjedno u razdoblju od prosinca 2014. do veljače 2015. Tečajevi su potpuno besplatni i osigurani su svi potrebni materijali i alati.
Zainteresirane žene trebaju se javiti u Udrugu Srma u Sinju i ispuniti prijavnicu za jedan od dva ponuđena tečaja. Informacije se mogu dobiti na telefon 661-661 i na e-mail: udruga.srma@st.t-com.hr .
Ovi tečajevi se odvijaju u okviru projekta ‘Volontiranjem prema društveno i ekonomski snažnijim zajednicama’ sufinanciranog od strane Europske unije kroz IPA program Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Nositelj projekta je Udruga CENZURA PLUS iz Splita, a Udruga Srma je jedan od partnera.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

M.O.R.T. kreće na jesensku turneju diljem Hrvatske

S prvim nižim temperaturama, M.O.R.T. kreće na jesensku turneju diljem Hrvatske.
Na turneji će se uglavnom moći čuti pjesme sa albuma ‘Odjel za žešće’, objavljenog u srpnju, s kojeg ste već mogli čuti singlove Tango, Pas, Meni se skače i najnoviji Nina, uz nekoliko skladbi s demo albuma Vrhunsko dno, a moguće i pokoju potpuno novu stvar.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjska UHBDDR i HVIDR-a Vukovarcima predali spomen-pločuPredstavnici Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak Sinj sudjelovali su na ovogodišnjem obilježavanju dana sjećanja na žrtve Vukovara.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kultni regionalni pop-rock band Prljavo kazalište nastupa u sinjskom Piccadilly Clubu

Počelo je odbrojavanje do koncertnog spektakla Prljavog kazališta u Sinju i obilježavanja 25. godišnjice svoje najuspješnije pjesme 'Mojoj majci' ('Ruža Hrvatska')
Na svojim kalendarima zaokružite petak, 21. studeni 2014., jer upravo tada kultni pop-rock band Prljavo kazalište nastupa u najposjećenijem klubu u Dalmaciji – Piccadilly klubu gdje će obilježiti 25. godišnjicu svoje najuspješnije pjesme 'Mojoj majci' ('Ruža Hrvatska') koja je prvi puta izvedene 1989. godine na legendarnom koncertu 'Voljenom gradu' ('Zabranjeni koncert') u Zagrebu kojeg je pohodilo između 250.000 i 300.000 ljudi.
...

Projekt ‘Igramo se’ u SinjuDječji klub Dalmalino nastavlja Projekt ‘Igramo se!’, koji je namijenjen osobama s posebnim potrebama. Projekt će se nakon Vrlike danas provoditi u Sinju, u Centru za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonači’.
U zabavno – edukativnom programu za korisnike Centra, Udruge tjelesnih invalida grada Sinja – UTIS i Udruge osoba s invaliditetom Trilj, animatorima iz kluba ‘Dalmalino’ i dječje Igraonice ‘Happyland’, Pipi Dugoj Čarapi, Batmanu i Snjeguljici pridružiti će se članice KUU ‘Sinjske mažoretkinje’ i Dječja klapa ‘Drinići’ iz Trilja čija će voditeljica Nada Lapić predstaviti autorsku priču ‘Nikolina čizma’. Početak programa je u 10,30 sati.
Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, te pomoć u integraciji u lokalnu zajednicu. Igramo se zajedno!
IZVOR: WWW.FERATA.HR