Petak, 20.11.2009.

Članovi Udruge UTIS u Vukovaru

Danas, 20. studenoga, su put Vukovara krenuli  članovi Udruge UTIS kako bi dostavili prikupljena sredstva Udruzi tjelesnih invalida Vukovara. Udruga tjelesnih invalida Sinja UTIS na humanitarnoj akciji „Moje svjetlo za Vukovar“ prikupila je 9000 kuna za osobe s invaliditetom Vukovara.

Vijesti iz Trilja

Grad Trilj jučer je obavio uplatu novčane pomoći za kupnju školskih udžbenika na račune podnositelja zahtjeva. Subvencinirana je kupnja udžbenika za djecu iz obitelji kojima mjesečna primanja po članu kućanstva ne prelaze 800 kuna te iz obitelji koje imaju troje i više djece na školovanju. U gradsku upravu pristigli su zahtjevi za pomoć pri kupnji udžbenika za 503–je djece koji će dobiti po 300 kuna iz 194 triljske obitelji. Za navedene svrhe grad Trilj je osigurao 150.900,00 kuna

Obavijest

Hrvatsko narodno kazalište Split danas, 20. studenoga, gostuje u Sinju s predstavom „Bog masakra“, suvremene francuske dramatičarke, novelistice i glumice Yasmine Reze. Režiju potpisuje Nenni Delmestre, a igraju Snježana Sinovčić Šiškov, Trpimir Jurkić, Nives Ivanković i Elvis Bošnjak. Predstava će biti izvedena danas u sinjskom kinu s početkom u 20 sati. Ulaznice se prodaju u knjižarama Duga i Axel.

Obavijest

Povodom Međunarodnog dana dječjih prava 20. studenoga Udruga Srma otvara natječaj za učeničke literarne radove u 3 kategorije: Dječja prava koja želim štititi; Prava članova obitelji i Moje osobno iskustvo nasilja.
Na natječaju mogu sudjelovati učenici od 6. do 8. razreda osnovnih škola Cetinske krajine a otvoren je do 7. prosinca.  Komisija u sastavu: profesor hrvatskog jezika, dječji psiholog i predstavnik Srme pristigle će radove procijeniti, te po tri najbolja rada u svakoj kategoriji nagraditi prigodnim nagradama.

Blagdan Gospe od zdravlja

Sutra, 21. studenoga, je blagdan Gospe od zdravlja, suzaštitnice župe Turjaci za koju se vjernici pripremaju trodnevnicom koja počinje u 17,00 sati. Danas prije svete mise bit će ispovijed. Svete mise na sam blagdan služit će se u 8,00, svečanu svetu misu s procesijom u 10,00 sati predvodit će fra Blaž Toplak, prof. na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju, a u 16,00 sati bit će sveta misa i blagoslov djece.

Koncert Mješovitog pjevačkog zbora grada Sinja

Nakon 25 godina Sinjani će ponovno imati prigodu uživati u pjesmi Mješovitog pjevačkog zbora grada Sinja. Naime, povodom blagdana Svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, sutra, 21. studenoga, će se u Gradskom kinu, s početkom u 19,30 sati koncert će održati gradska glazba Sinj i obnovljeni Mješoviti pjevački zbor Grada Sinja. Ulaz na koncert je besplatan, a prikupljat će se novčani prilozi za pomoć u liječenju teško bolesnog Marija Efendića.

Obavijest

Večeras će se u pivnici DCDM održati humanitarna večer za Marija Efendića na kojoj će nastupiti mladi sinjski rock glazbenici.

Obavijest

Sutra, 21. studenoga, će u galeriji Galiotović od 10 do 13 sati biti upriličena izložba gljiva i proizvoda od gljiva. Organizator izložbe je sinjska udruga gljivara “Sunčanica“.