Utorak, 20.11.2007.

ODRžANA 22. SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJADanas, 20. studenoga, održana je 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Većinom glasova usvojen je Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2007. godinu; primljena je na znanje Informacija o radu Viteškog alkarskog društva Sinj s financijskim izviješćem za 2006. godinu; jednoglasno je usvojen Prijedlog Rješenja o imenovanju ravnatelja Gradske knjižnice Sinj te je, dosadašnja ravnateljica, Mladenka Macan prof.iz Sinja imenovana ravanateljem na vrijeme od 4 godine; usvojen je Prijedlog razrješenja člana Gradskog poglavarstva mr. Jakova Dukića.

OBAVIJEST

Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva sazvalo je za sutra, 21.studenoga, sastanak na temu sporazum o priključenju poduzetničkih zona na elektro energetsku mrežu. Kako doznajemo od v.d. pročelnice za gospodarstvo Ankice Panze cilj je brže, racionalnije i učinkovitije priključenje poduzetničkih zona a i poslovnih subjekata na elektro mrežu. Na sastanak su pozvani svi načelnici i gradonačelnici općina i gradova Cetinskoga kraja.

AUTOPRIJEVOZ SINJ POVEćAO CIJENE PRIJEVOZA PUTNIKA

Poduzeće Autoprijevoz Sinj povisilo je cijene putničkih karata na svim relacijama. Karta na relaciji Sinj - Split povećana je za 25 %, odnosno s 20,00 na 25 kuna, a na relaciji Sinj - Zagreb za oko 13 %, odnosno sa 133 kune u jednom smjeru na 150 kuna. Povećana je i cijena karata na svim zonskim relacijama za oko 29 %, odnosno po dvije kune za svaku zonu. Uprava poduzeća odlučila se na povećanje cijena putničkih karata zbog povećanja cijena goriva i povećanja troškova održavanja autobusa. Posljednji put Autoprijevoz je cijene povisio krajem rujna 2005. godine.

"MEđUNARODNI DAN PRAVA DJETETA"

Aktivisti Udruge SRMA danas će, na Međunarodni dan prava djeteta, školarcima u sinjskim osnovnim školama tijekom velikog odmora dijeliti edukativne materijale. školskim knjižnicama će za potrebe rada s djecom na temu dječjih prava darovati komplete knjižica u izdanju ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMUGradsko društvo Crvenog križa Sinj i klub dobrovoljnih darivatelja krvi Dicmo danas organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati zdravstvenoj ambulanti u Dicmu od 9,00 do 13,00 sati, a organizatori pozvaju sve Dicmanjane da se pridruže akciji.

PREDIZBORNI SKUP HDZ-a

Večeras u 20 sati u dvorani Oš « Dinko šimunović» u Hrvacama održati će se predizborni skup HDZ-a , na kojem će se predstaviti kandidati IX izborne jedinice.

BLAGDAN SV. CECILIJE

Povodom blagdana Sv. Cecilije zaštitnice glazbara u četvrtak, 22. studenoga, Gradska glazba Sinj će položiti vijence pod križem na groblju za sve umrle glazbare te navečer u 19 i 30 održati promenadni koncert na Trgu kralja Tomislava. Nakon koncerta u prostorijama Gradske glazbe bit će prigodni domjenak na koji se pozivaju i svi bivši i sadašnji članovi glazbe.