Ponedjeljak, 20.11.2006.

SPORT

U natjecanju 3. HNL Junak je u Kaštel Gomilici igrao neriješeno s Gošk Adriacemom 0 : 0.
U utakmicama 4. HNL Hrvace su na svom terenu s visokih 5 : 0 pobijedile ekipu Dragovoljca.
Nogometaši Glavica odigrali su na gostovanju kod Vira bez pogodaka 0:0, a OSK je na svom terenu poražen od Vodica 2 : 1.

U posljednjem susretu županijske nogometne lige nogometaši Tekstilca su pobijedili Hvar s 2 : 0 i tako su na kraju ove polusezone zauzeli drugo mjesto.

U drugoligaškim rukometnim susretima Kamičak je poražen od Adriacema u Kaštelima 28 : 20. Cetinka je u Biogradu odigrala neriješeno 30 : 30. Rukometašice Sinja poražene su u svojoj dvorani od Orkana iz Dugog rata 26 : 19. Cetina je pobijedila Kaštela 26 : 16, u Sinju.

Odbojkašice Sinja u drugoligaškom natjecanju pobijedile su ekipu Zadra u Zadru 3 : 0 u setovima.

PRVENSTVO HRVATSKE U KROSU

U nedjelju 19.11. drugu godinu zaredom Sinj je bio domaćin Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u krosu. Napokon nas je i vrijeme poslužilo, za razliku od one hladne bure lani koja je svima dobro utjerala hladnoću u kosti. A ove godine, datum isti kao i lani, a dan kao usred ljeta. Vedro, sunčano i toplo taman koliko treba.

U osam utrka nastupila su ukupno 103 natjecatelja. Najbrojniji su kao i svake godine dječaci i djevojčice, dok je seniora nekako uvijek najmanje
Prošlogodišnje naslove obranili su Slavko Petrović u seniorskoj utrci na 9000m, Blaž Zelić kod starijih juniora na 6000m, Sven španić kod mlađih juniora na 4000m i Antonija žalac kod mlađih juniorki na 2000m. A prvaci Hrvatske postali su još Vanja Perišić kod seniorki na 6000m, Matea Matošević kod starijih juniorki na 3000m, Dalibor Gržetić kod dječaka na 1500m i Kristina Vilk kod djevojčica na 1000m.

A evo i prvih troje po svim kategorijama:
...

POVRATAK TRADICIJI TISUćU UčENIKA CETINSKE KRAJINE HITALO SINJSKIM HIPODROMOM NA KROSU KOJI ćE DOGODINE OPET PONIJETI NAZIV SLOBODNE DALMACIJE

Može se trčat I BEZ BALUNA
ATLETIKA ZA SVE Jedini pobjednik koji se aktivno bavi baš atletikom je srednjoškolac Nikola Maroš iz Velića. Ostali pobjednici članovi su nogometnih klubova Junak i Glavice, nogometne škole Trilj, odbojkaškog kluba Sinj i ženskog rukometnog kluba Sinj

piše Stipe BLAJIć

Nakon nekoliko godina stanke na sinjskom je Hipodromu ponovo održan kros učenika osnovnih i srednjih škola s područja Cetinske krajine. Njih oko tisuću natjecalo se u osam kategorija, na stazama dugima od 700 do 1100 metara.
Natjecanja su se odvijala ne samo na stazi već i oko nje, budući su učenici zdušno bodrili predstavnike svojih škola. Poslije izvojevanih pobjeda neki su znali biti i neočekivano nagrađeni, poput Ante Akrapa iz Oš Trilj, koji je bio obasut zagrljajima i poljupcima svojih kolegica.


...

AKCIJA FORUMA žENA SDP-a

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita i Socijaldemokratski forum žena SDP-a Sinj organiziraju još jedno predavanje na temu važnost preventive u liječenju raka dojke. Ovom prilikom će se moći obaviti i ultrazvučni pregled dojki. Akcija će se održati u prostorijama SDP-a u srijedu s početkom u 16,00 sati. Zainteresirane osobe mogu se javiti na broj telefona 821-121.