Subota, 20.11.2004.

PRESTAJE MONOPOL HT-a!

Izdavanjem dozvole za rad drugom operateru u fiksnoj telefoniji uskoro bi trebao prestati monopol T- Hrvatskog Telekoma . Tvrtka Optima, čiji je predsjednik Uprave bivši ministar telekomunikacija Roland žuvanić, svoje usluge namjerava građanima ponuditi za nekoliko mjeseci.

SVJETSKI DAN DJETETA

Danas je Svjetski dan prava djeteta ...
...

ISPLATA DJEčJEG DODATKA

Isplata dječjeg doplatka za mjesec listopad počet će, prema najavama HZMO u ponedjeljak 22.studenoga.

DARIVANJE KRVI U DICMU

U Dicmu će se u ponedjeljak, povodom blagdana Gospe od Zdravlja održati 3.ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija koju organizira Klub dobrovoljnih davatelja krvi i Gradska organizacija Crvenog križa Sinj provodit će se u zdravstvenoj ambulanti od 9 do 14 sati.

PROSVJED SINDIKATA

Ujedinjeni sindikati predškolskih ustanova , osnovnih i srednjih škola i fakulteta održat će 25, studenoga, na zagrebačkom Trgu sv. Marka, prosvjed zbog premalog izdvajanja za školstvo i znanost u prijedlogu proračuna za 2005 uz napomenu da će nastava toga dana ipak biti održana.

ANTO đAPIć O TRANSKRIPTIMA

Predsjednik HSP-a Anto đapić ponovno je pristao da se u Saboru odgodi glasanje o zahtjevu stranke da se osnuje povjerenstvo ...
...

UDRUGA OBOLJELIH OD HIV-a O PRAVU PRENOšENJU TE BOLESTI

Hrvatska udruga za oboljele od HIV-a priopćila je da je legitimno pravo javnosti da se zaštiti od namjernog prenošenja te bolesti , no pita se je li javni uvid u podatke o registriranim HIV pozitivnim oosbama, kojima je dosad bila zagarantirana tajnost, pravi način.

U Hrvatskoj osoba koja smatra da je namjerno zaražena HIV-om može podnijeti kaznenu prijavu, no prema spozanajama nitko nije učinio.

VRIJEME

Sunčano uz umjerenu buru zadržat će se do kraja dana. Osjetno je hladno. Dnašanja dnevna temperatura zraka kretat će se od 8 do 12 Celzijevih stupnjeva.