Četvrtak, 20.10.2011.

Obljetnica stradavanja na VrdovuNa mjestu pogibije dvojice mladića, pripadnika sinjske brigade, Ozrena Jelinčića i Stjepana Žige danas su se okupili članovi obitelji te prijatelji i suborci iz udruge 'Veterani 126. brigade HV Sinj'. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan sastanak s povrtlarima

U sinjskoj Gradskoj vijećnici dogradonačelnica Elena Perković-Paloš jučer je održala sastanak sa predstavnicima proizvođača povrtlarskih kultura. Sastanku je nazočio i Denis Matijević, direktor tvrtke Agrofruktus, koja je jedan od najvećih otkupljivača voća i povrća u Hrvatskoj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Još jedna akcija darivanja krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj, Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj i sinjskih maturanata sutra će se u Sinju održati akcija dragovoljnog darivanja krvi.
Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kazalištarci putuju u Švicarsku

Sinjsko pučko kazalište danas putuje na gostovanje u Švicarsku. Sutra gostuju u Horgenu, gdje će izvesti predstavu 'Pometeni', autora. Zasigurno je kako će ova izvrsna komedija i među Hrvatima u Švicarskoj izazvati salve smijeha, baš kao i na domaćim pozornicama.
Dan poslije, 22. listopada sinjski kazalištarci gostuju u Badenu sa predstavom 'Romeo i Julija iz Velikog Bunjišta' Tomislava Čadeža, u režiji Željka Viculina.
Istu predstavu sinjski će kazalištarci prikazati i u nedjelju, 23. listopada u Bernu, u dvorani Hrvatske katoličke misije, poslije svete mise u 13,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom gradskom kinu od danas se prikazuje SF-triller 'Zelena lanterna'. Početak prikazivanja je u 19 sati i 30 minuta.

Gorjelo u Glavicama i Otoku

Sinoć oko 18,30 sati u Glavicama Donjim zapalio se kombajn koji je u potpunosti izgorio. Oko 19,45 sati sinjski vatrogasci su dobili dojavu o požaru u Sinjskom polju, u kojem je oko 17,45 do 18,10 gorjelo kukuruzište. U Otoku je gorjela trava od 18,45 do 21 sat.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U sinjskoj sportskoj dvorani jučer je odigran susret 1. kola Županijskog rukometnog kupa u kojem su se sastali ŽRK Sinj i ŽRK Kaštela. Sinjanke su pobjedile rezultatom 32:19. Sinjske prvoligašice bile su oslabljene zbog ozljeda svojih četiriju najiskusnijih igračica pa je trener Plazibat dao priliku mladim igračicama, koje su pružile dobru igru i pobjedile kaštelanske drugoligašice. U sljedećem susretu kup-natjecanja za 15 dana ŽRK Sinj će igrati protiv ekipe starog Splita.

U okviru prvenstva 2. HNL jug za kadetske uzraste jučer je na gradskom stadionu odigran zanimljiv susret između kadeta Junaka i kombinirane kadetske ekipe Hajduka. Mladi igrači sinjskog Junaka prvi dio susreta bili su bolja i kvalitetnija ekipa, što je bio i razlog njihovom vodstvu od 2:0. Golove za ekipu trenera Zdravka Ćurkovića postigli su Matijašević i Mađor. Pomalo impersionirani Hajdukom i solidnim brojem gledatelja (dvjestotinjak), Sinjani su dopustili da kadeti Hajduka, pod vodstvom trenera Igora Tudora, vrate u igru. Sa dva gola Baraća i jednim Šimića kadeti Hajduka došli su do pobjede 2:3.
IZVOR: WWW.FERATA.HR