Utorak, 20.10.2009.

Ukupna potraživanja u tvrtci Dalmatinka Nova d.d. iznose 155 milijuna kuna

Na Trgovačkom sudu u Splitu, danas 20. listopada, održano je ispitno ročište na kojem je stečajni upravitelj Vedran Šeparović podnio izvješće o ukupnim potraživanjima u tvrtci Dalmatinka Nova d.d., koja na današnji dan iznose 155 milijuna kuna. Stečajni upravitelj osporio je 122 milijuna kuna potraživanja prema vjerovnicima, no dugovanja prema radnicima Dalmatinke Nove su priznata i to u punom iznosu od oko 20 milijuna kuna.  Upravitelj je i matičnoj fimi Ladinijevih “La distributice” osporio 55 milijuna kuna potraživanja. Sljedeće ročište zakazano je za 27.listopada. Tada bi se trebao formirati odbor vjerovnika koji će definirati sudbinu tvrtke u kojoj je moguće uspostavljanje matične ili neke druge proizvodnje. Razgovori s potencijalnim partnerima su u tijeku, kazao je dogradonačelnik Sinja Zoran Vujanović.

Priopćenje za javnost Koordinacije sindikata u Autoprijevozu

Koordinacija sindikata u Autoprijevozu i poslodavac nisu se uspjeli dogovoriti u postupku mirenja. Neuspjelim dogovorom oko temeljnih prava radnika sindikati su odlučni u pripremi i organizaciji štrajka, stoji između ostalog u priopćenju za javnost koordinacije sindikata. Priopćenje u cjelosti donosimo u Dnevniku Hit radija u 16 sati. Sindikati su najavili konferenciju za novinare sutra, 21. listopada, u 10 sati.

Obavijest

Gospodarsku zonu Kukuzovac danas, 20. listopada, će posjetiti pročelnik za gospodarstvo Splitsko–dalmatinske županije Tomislav Mihotić, koji se sastao s gradonačelnikom Sinja Ivicom Glavanom. Gradonačelnik Glavan je kazao kako će od Županije zatražiti više novca za Gospodarsku zonu. Kako doznajemo u pripremi su tri nova ugovora koje bi investitori trebali potpisati do kraja ovoga tjedna.

Prioćenje Udruge hrvatskih branitelja veterana 126. brigade

Udruga hrvatskih branitelja veterana 126. brigade otvorenim je pismom Vladinom uredu za suradnju s Haškim sudom izrazila   nezadovoljstvo procesuiranjem visokih časnika Hrvatske vojske zbog topničkih dnevnika. Također ističu nezadovoljstvo zbog neprocesuiranja velikosrpskih zločina i zločinaca – rekao je predsjednik Udruge Boško Vladović.