Ponedjeljak, 20.10.2008.

JESENSKI "KROS 2008."

GODIšNICA OSNIVANJA PODRUžNICE HRVATSKOG PRAVAšKOG BRATSTVA ZA GRAD SINJ

U subotu je održana svečanost povodom prve godišnjice osnivanja podružnice Hrvatskog pravaškog bratstva za Grad Sinj. Na svečanosti je podnijeto Izvješće o radu stranke od osnivanja do danas. Nakon uvodnog govora predsjednika Mladena Vučkovića ponovljene su osnovne odredbe stranke. Naglašeno je kako je Hrvatsko pravaško bratstvo politička stranka koja je osnovana s ciljem da se Republika Hrvatska uredi na načelima koje je postavio Ante Starčević; primarna joj je zadaća poticati duhovnu i materijalnu obnovu Republike Hrvatske, te očuvanje i unapređenje onih vrijednosti koje održavaju identitet hrvatskog naroda i države.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sutra, 21. listopada, u 13,00 sati održat će se sjednica Gradskog poglavarstva Sinja. Na dnevnom redu je: Informacija o stanju sigurnosti na području Policijske postaje Sinj; Prijedlog projekta Grada Sinja za koje se očekuje financijska potpora iz državnog i županijskog proračuna u ovoj godini; te Prijedlog Zaključka o zauzimanju stajališta po odluci o izboru najpovoljnije ponude po javnom nadmetanju za izgradnju komunalne infrastrukture dijela 1. faze Gospodarske zone Kukuzovac.

OBAVIJEST

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom organizira snimanje dokumentarnog filma o stradanjima u Domovinskom ratu. Društvo poziva sve svoje članove da u ponedjeljak, 27. listopada, dođu u prostorije Društva u Splitu, u Ulici Ruđera Boškovića 28, od 16 do 20 sati, ili da se jave na brojeve telefona 37 18 33, ili mobitela 098 828 944 i 098 19 09 794. Snimanje filma počinje 27. listopada, u prostorijama Društva, a nastavit će se na terenu, odnosno na mjestima zarobljavanja i zatočeništva u Kninu. 31. listopada snimat će se na mjestu razmjene u Pakovom selu, nakon čega će se ići u Knin na tvrđavu gdje će se služiti sveta misa.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od sutra, 21. listopada, do petka, u vremenu od 8,00 do 16,00 sati bez struje će biti potrošači u Prisoju, zaseok žuro. Sutra, 21. listopada, i u srijedu, od 8,30 do 14,00 sati bez struje će biti potrošači u Sinju, i to u Ulici Domovinskog rata, od kuće Jenjić do kuće Milun. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SDP-a I HSU-a

Klub vijećnika SDP-a i HSU-a jučer je održao press konferenciju. Vijećnik SDP-a Mate Glavinović i vijećnik HSU-a Ante Sesardić kritizirali su gradonačelnika Ivana Nasića i vladajuću koaliciju HDZ-HSLS, te su najavili da će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja se održava u četvrtak, zbog neznanja, nesposobnosti i stalnog kršenja Pravilnika o radu tražiti smjenu predsjednika Gradskog vijeća Miloša Balića.

ODRžANA "VEčER DALMATINSKIH KLAPA" U OTOKU

Sinoć u 19.30 sati u Općinskoj dvorani u Otoku, u okviru proslave Svetoga Luke, održala se "Večer dalmatinskih klapa". Osim domaćina, klape Sveti Luka, nastupile su klape Sinj, klapa Decima iz Dicma i ženska klapa Putalj iz Kaštel Sućurca. Na koncertu je kao recitator nastupio i pjesnik Ante Nadomir Tadić-šutra.

OSNOVANO HKLD SINJ

U subotu je osnovano Hrvatsko katoličko liječničko društvo Sinj. Za predsjednika je izabran dr. Ante Prolić, dopredsjednica je dr. Ljubica šušnjara Paladin, tajnik dr. Rino Rančić, a rizničarka dr. Danja Lakić Budimir. Duhovni vođa je fra Nedjeljko Jukić.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

U četvrtak, 23. listopada, će se u sinjskoj Gradskoj vijećnici održati 31. sjednica Gradskog vijeća. Predviđen je dnevni red od 6 točaka, a između ostalog raspravljat će se Izvješće Mandatne komisije Gradskog vijeća, Izvješće o stanju sigurnosti na području Policijske postaje Sinj, kao i o radu VAD-a za 2007. godinu. Početak sjednice je u 13,00 sati.

"žENIKOVI JADI" U GRADSKOM KINU

U četvrtak, 23. listopada, će se u Gradskom kinu u Sinju izvesti predstava "ženikovi jadi". Radatelj ove komedije je Vladimir Gerić, a glume Ksenija Pajić, Zijad Gračić, Dušan Gojić i Mladen čutura. Početak predstave je u 20,00 sati, a ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u knjižarama Duga i Axel.

SPORT

"Alkar" je u Slavonskom Brodu u utakmici 2. kola A 1 košarkaške lige poražen od "Svjetlost Broda" 69-74.

"Junak" je u Zagrebu izgubio 4:0 od "Lokomotive", u utakmici 10. kola 2. HNL.

"Hrvace" su na svom terenu od "Zmaja" iz Makarske poražene 1:0. "Glavice" su pobijedile u Vinjanima 4:1.

U utakmici 5. kola 2. rukometne lige "Cetina" je rezultatom 40:22 izgubila u svojoj dvorani od "Trogira 2". "Sinj" je u petak bio bolji od "Knina" 24-22.

Rukometaši "Kamička" u petom susretu zabilježili su i 5 pobjedu. Pobijedili su "Opuzen" 24-23. "Cetinka" je bila bolja od "šibenika" 18-16.

Jučer je u Kozarevcu u Podravini vožena posljednja utrka u motokrosu za Kup Hrvatske. Na utrci je sludjelovalo 20 klubova iz RH, a motoklub Cetina zauzeo je ukupno 3. mjesto. Dobar uspjeh ostvarili su Ivan i Petar Kundid. U klasi do 500 kubika MX OPEN Ivan je bio treći, a isto mjesto zauzeo je i Petar, i to u klasi MX K1 do 85 kubika.

U finalnom susretu seniorskog prvenstva Hrvatske Stipe Vugdelija iz Boksačkog kluba Sinj, pobijedio je Marka čarića iz Pule na bodove 9:0.

KRONIKA 92

PP SINJ, 19.10.2008. g., rano ujutro, u Sinju, prilikom redovne kontrole prometa, zaustavljen je OA marke Mitsubitchi, splitskih registarskih oznaka kojim je u vidno alkoholiziranom stanju /odbio alkotest/, upravljao četrdesetdvogodišnjak. Odmah je isključen iz prometa. Nedugo potom, ponovno je zatečen kako upravlja sa vozilom, te mu je određeno zadržavanje do otriježnjenja. Slijedi OP iz domene prometa.
Nakon zaustavljanja, a prilikom policijskog postupanja, putnice u vozilu tridesetjednogodišnjakinja i dvadesetpetogodišnjakinja su verbalno napale policijske službenike, pri čemu su ih vrijeđale i omalovažavale, da bi u jednom trenutku jedna od njih udarila policijskog službenika. Bez uporabe sredstava prisile privedene su u PP. Protiv dvadesetpetogodišnjaiknje slijedi OP po čl.17. ZOPPJRM, a protiv tridesetjednogodišnjakinje KP po čl.317. /Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti/ KZ-a.
IZVOR: PU SD