Subota, 20.10.2007.

"SUSRET MEDICINSKOG OSOBLJA"

U samostanu čudotvorne Gospe Sinjske danas se održava susret medicinskog osoblja iz Sinja i Cetinske krajine. Danas će predavanje održati fra.Ante Vučković, profesor s Katoličkog bogoslovnog fakulteta i voditelj seminara. U 12,30 sati služit će se sveta misa, a franjevci su se odlučili na organizaciju ovog susreta kako bi odali zahvalnost medicinskom osoblju za njihov predani rad u službi čovjeka.

DRUžENJE STUDENATA CETINSKE KRAJINE

U tijeku je drugi dan trodnevnog druženja «Studenti Cetinske krajine» koji se održava u Zagrebu u organizaciji udruge studenata Cetinskog kraja iz Zagreba.Sinoć je u klubu «Roko» počela Brucošijada te je otvorena foto i video izložba s motivima iz Cetinskog kraja. Za danas je pripremljen kulturno,zabavni i športski program. Pored stidenata koji studiraju u Zagrebu, svojim kolegama pridružili su se sinjski studenti koji studiraju u Splitu i Zadru.

OSNOVANA PODRUžNICA HRVATSKOG BRATSTVA ZA GRAD SINJ

U Sinju je jučer osnovana podružnica stranke Hrvatskog brastva za Grad Sinj. Na prijedlog inicijativnog odbora za predsjednika stranke izabran je Mladen Vučković, dopredsjednik je Tihomir ćurković, tajnik Marko Kos, a rizničar Tomislav Feracina.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević sazvao je za ponedjeljak zajedničku sjednicu Gradskog poglavarstva i Gospodarske zone Kukuzovac. Na ovoj sjednici trebali bi se donijeti zaključci kako ubrzati aktivnosti, odnosno što prije dovesti investitore u zonu i uvesti ih u posao. Sjednica je sazvana nakon što Gradsko vijeće na svojoj posljednjoj sjednici nije prihvatilo Izvješće o poslovanju Društva Gospodarska zona Kukuzovac, a Gradsko poglavarstvo ovo je izvješće prihvatilo.

IZBORNA SKUPšTINA SINJSKOG HDZ-a

Izborna skupština Gradskog odbora HDZ-a Sinj održat će se u utorak u Gradskom kinu s početkom u 17 sati, pa će tako nakon 18 mjeseci privremeno vodstvo HDZ-a u Sinju dobiti novo čelništvo.

SJEDNICA OPćINSKOG POGLAVARSTVA OPćINE DICMO

U ponedjeljak će se u Dicmu održati sjednica Općinskog poiglavarstva, gdje će se pored ostalih točaka dnevnog reda raspravljati o preostalim aktivnostima vezanih za novi dio industrijske zone, o nastavku asfaltiranja nerazvrstanih cesta i puteva u svim naseljima Dicmanjskog kraja, te o načinu rješavanja pitanja parkirališnog prostora kod crkve Sv.Ivana u Krušvaru.

OBAVIJEST

Grad Trilj jučer je počeo s isplatom novčanih sredstava za kupnju ogrijeva,korisnicima pomoći za uzdržavanjem Centra za socijalnu skrb. Pomoć se dijeli radnim danom u prostorijama Gradske uprave od 9 do 11 i od 12 do 14 sati. Ova novčana sredstva osigurala je županija Splitsko-dalmatinska.

KINO DANAS

U Gradskom kinu danas se prikazuju dva filma. Od 17 i 30 dječji film "Juhu hu" sinkroniziran na Hrvatski, a od 20 sati prikazuje se povjesna ratna drama "Vjetar koji povija ječam". Radnja filma smještena je u periodu od 1916. do 1923. godine, a ispričana je iz perspektive dvojice braće.

SPORT

Danas je na rasporedu 11. kolo 3. HNL Jug. U 15 sati sastaju se u Sinju Junak i Primorac 1929 iz Stobreča, a u isto vrijeme u Unešiću igraju Zagora i Hrvace.

U susretima druge rukometne lige u 18 sati rukometaši Cetinke u Trilju dočekuju ekipu Metković 1963, a u 19 i 30 u Sinju se sastaju Kamičak i Metković 2.
Rukometašice Cetine od 18 i 30 u Kninu igraju prortiv domaćina Knina.

Sutra se u 15 sati igraju susreti 4. HNL. U Glavicama igraju Glavice i Croatia iz Zmijavaca, a u Prološcu Mladost i Osk.
Tekstilac sutra u županijskoj ligi u 15 sati igra u Vranjicu protiv Omladinca.

U 16 sati sutra će se u dvorani Oš Marka Marulića odigrati susret drugog kola drugoligaške odbojkaške lige. Sastaju se Sinj i šibenik.

Otok će sutra ugostiti atletičare i atletičarke iz cijele Hrvatske. Sa startom u 15 sati na SC Gola brda održat će se atletska utrka 12 po redu SV Luka. Organizator ove oriredbe je Atletski klub Otok.