Četvrtak, 20.10.2005.

HUMANITARNI KONCERT U RESTORANU VREBA

župnik župe Hrvace Fra Frano Bilokapić potvrdjuje kako su prikupljena određena sredstva u akciji prikupljanja za bolesnog Ivicu Pletikosića. U cijelu akciju uključila se i Općina Hrvace koja za sutra najavljuje humanitarni koncert u restoranu Vreba u Hrvacama.

Na koncertu će nastupiti 10-tak renomiranih glazbenih umjetnika koji će glazbom i druženjem pripomoći prikupljanju novčanih sredstava. Humana priredba započinje u 20 sati.

POčINJE CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

Od sljedećeg tjedna kreće i cijepljenje protiv gripe u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Prema najavama iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 60 tisuća doza cjepiva danas iz Zagreba stiže u Split.

Do kraja tjedna izvršiti će se i preraspodjela po ambulantama, tako da bi imunizacija mogla početi već početkom sljedećeg tjedna. Ovogodišnje cjepivo sadrži zaštitu protiv dva tipa virusa A i jednog tipa B, a stajat će 35 kuna.

POčINJE ISPLATA DOPLATKA ZA DJECU

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje najavio je da će od sutra, 21. listopada, početi isplata doplatka za djecu za mjesec rujan. Doplatak će dobiti 225.434 korisnika za ukupno 414.815 djece.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U OTOKU

U petak 21. listopada Klub dobrovoljnih darovatelja krvi Otok i Gradsko društvo Crvenog križa Sinja organiziraju akciju darivanja krvi u Otoku. Akcija će se upriličiti u tamošnjoj ambulanti od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju zainteresirane na odaziv humanoj akciji, a krv se prikuplja za potrebe transfuzijskog odjela KB Split.

NOVčANA POMOć ZA KORISNIKE POMOćI ZA UZDRžAVANJE

Korisnici koji ostvaruju pravo na pomoć za uzdržavanje od strane nadležnog Centra za socijalnu skrb s područja grada Sinja mogu predignuti pomoć za ogrijev koju je osigurala županija već od danas u sobi 37.

Korisnici pomći dužni su predočiti osobnu iskaznicu pri preuzimanju novca, ako nositelj nije u mogućnosti doći može i netko od ukućana, ali samo uz predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć.

PROMOCIJA KNJIGE NIKICE MRđENA

Večeras je Galerija Galiotović domaćin promocije knjige autora Nikice Mrđena "MOJ SIN OVISNIK". Ovo je njegova druga knjiga koju će predstaviti pričuvni general HV dr. Kornelije Brkić, prof.Siniša Labrović i novinar Sandro Pogutz Početak promocije je u 19,30.

VRIJEME

Jutros je bilo kišno, oblačno i nestabilno vrijeme. U 7 sati temperatura zraka iznosila je 8 stupnjeva Celzijevih. Palo je i 5 litara kiše po metru četvornom. U nastavku dana oblačno uz mogućnost kiše.