Subota, 20.09.2014.

Obilježavanje 71. godišnjice stradanja na Kukuzovcu



Približava se tužna obljetnica stradavanja 41 nedužnog civila iz Košuta na Kukuzovcu.
U nedjelju, 21. rujna nakon župne mise, po običaju idemo na mjesno groblje gdje će kod centralnog križa župnik don Darijo Čorić moliti odriješenje za strijeljane na Kukuzovcu. Predstavnici Grada Trilja i Mjesnog odbora Košute položiti će cvijeće i zapaliti svijeće.
Na sam dan godišnjice, 24. rujna (srijeda) sveta misa za poginule služit će se u 18 sati u župnoj crkvi u Košutama, a nakon mise bit će obilazak mjesta stradavanja na Kukuzovcu, gdje će se kod spomenika upriličiti paljenje svijeća.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Trilju prikupljeno rekordnih 90 doza krvi

U triljskom restoranu ‘Dalmacija’ danas je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi, na kojoj je prikupljeno rekordnih 90 doza.
Akciju organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj. Kako doznajemo od voditelja sinjskog Crvenog križa Ante Omrčena, akciji se odazvalo ukupno 117 dragovoljnih davatelja, no zbog zdravstvenih razloga njih 27 nije moglo dati krv.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava 15. godišnjice PD ‘Jelinak’ Trilj

U okviru ‘Mihovilskih dana 2014.’ Planinarsko društvo ‘Jelinak’ iz Trilja poziva zainteresirane planinare i sugrađane na proslavu obilježavanja 15. godine postajanja Društva. Proslava će se upriličiti u nedjelju, 21. rujna, na Gornjim Voštanima – Poduba.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Osam zainteresiranih za Kulu i Kukuzovac

U okviru programa ‘Projekti 100′ koji je pokrenuo Državni ured za upravljanje državnom imovinom, interes za ulaganje u vojni poligon Kukuzovac i vojarnu Kula iskazalo je 8 potencijalnih investitora.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR