Petak, 20.09.2013.

Preventivni program ‘Zajedno više možemo’

Grad Sinj i Policijska uprava Splitsko-dalmatinska provode preventivni program u osnovnim školama pod nazivom ‘Zajedno više možemo’.

Program se sastoji od više komponenti usmjerenih ka prevenciji zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima.

U tom smislu, 4. listopada 2013. godine, s početkom u 10 sati na terenima Š.C. ‘Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić’ u Sinju održat će se druga komponenta programa ‘Sajam mogućnosti’. Radi se o događaju tijekom kojeg učenici u pratnji svoga učitelja/ice i kontakt policajca zajednički dolaze na Sajam mogućnosti, gdje im različite kulturno-umjetničke, športske i druge udruge predstavljaju svoje sadržaje kako bi ih zainteresirali da u budućnosti izaberu neku aktivnost kojima se udruge bave te upotpunili svoje slobodno vrijeme.

Stoga se ovim putem pozivaju sportski klubovi, udruge građana, škole, kao i drugi zainteresirani izlagači na sastanak koji će se održati u ponedjeljak, 23. rujna s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, radi dogovora oko koordinacije i načina na koji će prezentirati svoj rad te tako omogućiti učenicima da izaberu aktivnosti s kojima će se baviti u slobodnom vremenu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras festival ‘Mali Trilj 2013.’

U sklopu ‘Dana svetog Mihovila’ danas će se u triljskom gradskom kinu, od 19 sati održat tradicionalni dječji glazbeni festival ‘Mali Trilj 2013.’.
U revijalnom dijelu programa nastupit će Triljske mažoretkinje i plesačice Plesnog kluba ‘Korak po korak’ Split. Organizator festivala je udruga žena ‘Triljanke’ Trilj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR