Četvrtak, 20.09.2012.

'Volontiraj, budi promjena!'

Hrvatska mreža volonterskih centara po drugi put organizira kampanju 'Hrvatska Volontira!' kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.
Pod sloganom 'Volontiraj, budi promjena!' sutra, na Međunarodni dan mira, veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje (uređenje javnih površina, uređenje javnih ustanova (domovi, škole, vrtići) i udruga koje skrbe o osjetljivim članovima društvima te razne druge socijalne i ekološke aktivnosti).
U kampanju se uključila i Udruga SRMA koja će provesti dvije volonterske akcije. Od 9 do 13 sati posjetit će Centru 'Fra Ante Sekelez' u Vrlici gdje će se družiti sa štićenicima. Nakon toga, od 15 do 19 sati bojati će ogradu Centra 'Juraj Bonači', u Sinju, u čemu će im se priključiti i učenici - članovi sinjskih školskih volonterskih klubova.

Priopćenje gradske organizacije HSS – a Sinj

'Poštovane sugrađanke i sugrađani, potaknuti izjavama sinjske izvršne vlasti, datim medijima nakon potpisivanja Ugovora o darovanju ex vojarne Ivaniša Nelipića Gradu Sinju, kako ćemo do kraja godine dobiti ulagače u taj prostor, što će omogućiti „konkretnije razmišljanje o brisanju jednog dijela nezaposlenih iz evidencije Zavoda za zapošljavanje“, ma što ovakva konstrukcija izričaja značila, mi u HSS – u željeli bi pomoći da se ove želje ispune, da ne postanu samo bacanje prašine u oči javnosti, poput izjava datih u svezi masovnih zapošljavanja u GZK na kojoj je, do sada, uz ulaganje gotovo 60.000.000,00 kuna gradskog novca novozaposlena samo jedna osoba!
...

Kronika 192

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom. Sumnja se da je od 8. do 10. rujna provalio u trgovinu u Sinju, te otuđio građevinski materijal i alat. Počinio je veću materijalnu štetu. Protiv njega je podnesena kaznena prijava.
IZVOR: PU SD