Utorak, 20.09.2011.

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011.godine, ured Grada Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.

Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi , zaštite i uređenja okoliša, te održavanja komunalne infrastrukture i drugih komunalnih djelatnosti.

Sredstva za financiranje Javnih radova osiguravaju Zavod za zapošljavanje i Grad Sinj u iznosu bruto plaće od 3.300,82  kuna i troškova prijevoza do 300,00 kuna mjesečno po radniku. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

In Memoriam: Goran Vučić

Uz sve vojne počasti, u Sinju je pokopan umirovljeni brigadni general Hrvatske vojske Goran Vučić.
Bio je dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik Prve gardijske brigade Hrvatske vojske 'Tigrovi', s kojom je prošao sva ratišta na kojima je postrojba bila u obrani i oslobađanju Hrvatske, od Hrvatske Kostajnice do Vukovara, preko Posavine do obrane Dubrovnika, odnosno hrvatskoga juga. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Završena kupališna sezona

Završena je sezona kupanja na sinjskom gradskom bazenu. Iako je prvotno bilo planirano da kupališna sezona završi krajem kolovoza, zbog visokih temperatura koje su nastavljene i u rujnu kupališna sezona je maksimalno produžena. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je od ožujka 2007. do kraja lipnja 2009. godine, u svojstvu vlasnika obrta, od trgovačkog društva preuzeo robu u vrijednosti od 373.439,51kn. Kao instrument osiguranja izdao je mjenicu, iako je znao da na žiro računu svog obrta nema sredstava. Slijedi Posebno izvješće zbog za prijevaru i krivotvorenje isprave nadležnom Državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Tečaj trbušnog plesa

U tijeku su prijave na tečaj trbušnog plesa.
Trbušni ples je pogodan za sve ženske osobe, bez obzira na godine, jer se intezitet treninga lako prilagodi svakoj plesačici, ovisno o tome želi li se profesionalno ili rekreativno baviti trbušnim plesom.
Tečaj će se održavati dva sata tjedno u prostorijama Galerije Galiotović u Sinju, pod vodstvom trenerice Ines Miočić iz Splita, a cijena tečaja ovisit će o broju polaznica.
Sve zainteresirane mogu se prijaviti do petka, 23. rujna na broj mobitela 098/906-2343.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Srma u Sinju obilježava 2011. – Europsku godinu volontiranja!

Udruga Srma u srijedu 21. Rujna u Sinju provodi akciju promocije volonterstva kojom se pridružuje nacionalnoj kampanji ''Hrvatska volontira'' koju su pokrenuli hrvatski volonterski regionalni centri. Ovom se kampanjom obilježava 2011. godina kao Europska godina volontiranja i ujedno želi građane potaknuti na volontiranje.

Akcija se provodi na Sinjskoj pijaci u vremenu od 9-12 h (21. rujna - Svjetski dan mira). Tom prilikom volonteri Udruge Srma će građanima dijeliti letke i brošure o volonterstvu, informirati ih na koje sve načine mogu volontirati u Udruzi Srma, a zainteresirani građani će moći popuniti prijavnicu za volontiranje. Dodatne informacije zatražite na telefon 661-661 i e-mail: udruga.srma@st.t-com.hr.