Ponedjeljak, 20.09.2010.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK , s tvrtkom "KALUP“ d.o.o., Gornji Bitelić

Nakon što je u mjesecu studenome 2009. godine između Grada Sinja i tvrtke Kalup d.o.o., Gornji Bitelić zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine kojom prigodom je kupac uplatio iznos 30 % kupoprodajne cijene, dana 20. rujna 2010.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan,  s imenovanim  investitorom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine. Zaključivanjem kupoprodajnog ugovora Grad Sinj je tvrtci Kalup d.o.o. prodao nekretninu označenu kao čestica zemljišta 177/209 k.o. Turjaci ukupne površine 3.005 m2, radi izgradnje proizvodno-poslovne građevine namijenjene proizvodnji, prodaji, popravcima i održavanju dijamantnih alata, te alata za rezanje i bušenje kamena i betona, a od dana zaključivanja ovog ugovora počinju teći rokovi za ispunjenje ugovornih obveza.
Tvrtka Kalup d.o.o., Gornji Bitelić,  trenutno  ima troje uposlenih, a u GZK-Sinj namjerava zaposliti 3-7 novih zaposlenika. Uskoro se očekuje ishođenje Potvrde glavnog projekta, a po navodima investitora isti su vrlo brzo spremni krenuti u izgradnju i realizaciju planirane investicije na području GZK-Sinj.

15. sjednica Gradskoj vijeća Grada Sinja

Za sutra, 21. rujna, je najavljena  15. sjednica Gradskoj vijeća Sinja za koju je predviđen dnevni red od 14 točaka. Međuostalim raspravljati će se o plaći i drugim pravima gradonačelnika i njegovih zamjenika iz radnog odnosa, izboru osobe kojoj će se dati održavanje nerazvrstanih cesta te  prijedlogu o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata.

Obavijest

Sutra, 21. rujna, počinju besplatne edukacije za članove Udruga s područja Grada Sinja. Riječ je edukacijama „Pisanje projekata i prijave na natječaj“,“Projekti i proračuni“ i edukacija o gotovinskom poslovanju blagajne, isplati putnih troškova i lokalne kilometraže, naknada volonterima i dr. Radionice je organizirala Udruga Srma i Mreža Udruga Grada Sinja, a sve su besplatne

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U srijedu 22. rujna obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Sinja taj dan organizira sastanak na temu „Provođenje Protokola o postupanju u slučaju nasilja nad ženama u Sinju“. Sastanak će se održati u gradskoj vijećnici od 18 sati.

"Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“

Nastavlja se akcija „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“, Auto škole i Centra za obrazovanje „Semafor“. Od 9 sati predstavnici Policijske postaje Sinj i Autoškole educirali su djecu  u Vrlici, oko 11 sati educirali su djecu u Hrvacama i Potravlju, dok će danas u 14 sati biti za drugu smjenu osnovne škole u Hrvacama i Biteliću.

Blagdan sv. Mihovila

Povodom blagdana Svetog Mihovila  u Trilju je  počela  Devetnica koja će trajati do 28. rujna. Od 18 sati Krunica, molitva Sv.Mihovilu i sv.Misa

Sport

Završeno je Svjetsko prvenstvo u ribolovu na rijeci Rudi koje se održavalo prošlog vikenda. Talijanski ribiči bili su najbolji dok je Hrvatima pripalo 4. mjesto. Podsjetimo, na natjecanju je sudjelovalo 70 ribiča iz 5 zemalja.

U natjecanju 3. HNL Hrvace su sa  Mladosti igrale neriješeno 1:1.
 
U susretu 4.  HNL Glavice su ostvarile pozitivan rezulta u Baškoj vodi gdje su protiv Uranije odigrali 0:0.

U Županijskom nogometnom natjecanju Tekstilac i Poljičanin odigrali su 2:2, Čaporice-Hvar 0:1, i Vrlika–Trogir 8:0.

Stanje na cestama

SAVJETI ZA VOŽNJU PO MOKRIM I SKLISKIM KOLNICIMA:
1. PROVJERITE STANJE GUMA I METLICA BRISAČA,
2. UKLJUČITE KRATKA SVJETLA BEZ OBZIRA NA VIDLJIVOST,
3. SMANJITE BRZINU VOŽNJE,
4. DRŽITE SIGURNOSNI RAZMAK IZMEĐU VOZILA, OSOBITO ZA VOŽNJU U KOLONI,
5. IZBJEGAVAJTE NAGLA KOČENJA,
6. VOZITE OPREZNO.
IZVOR: HAK