Subota, 20.09.2008.

RADNICIMA "DALMATINKE NOVE" ISPLAćENE SVE PLAćE

Tvrtka PETROLVILLA Group jučer je priopćenjem za javnost obavijestila kako je uplatila plaće radnicima Dalmatinke Nove za pet mjeseci te su jučer uplaćene i plaće ranicima za kolovoz ove godine. S tim su ističu u cijelosti ispoštovali odredbe sporazuma od 13.lipnja. I predsjednica Nezavisnog sindikata Iva Radonja potvrdila nam je uplatu plaća radnicima te istaknula kako pregovori za zbrinjavanjem viška radnika počinju u utorak, a trebali bi se okončati do petka kada bi trebao biti završen Nacrt Prijedloga zbrinjavanja.

"EKO-ETNO HRVATSKA"

Splitsko-dalmatinka županija vrlo se uspješno svojim proizvodima, kulturno-umjetničkim društvima i Udrugama predstavila na manifestaciji "Eko-Etno Hrvatska", koja se održava u sklupu Jesenskog velesajma u Zagrebu. Posjetiteljima se predstavo 51 izlagač od kojih izdvajamo: Turističko-ugostiteljska škola Split (prezentacija serviranja dalmatinskog pršuta, prezentacija i najava Sajma pršuta u Sinju te degustacija), Prezentacija starih zanata - Zlatovez Kaštela, Zlatovez Sinj, izrada starih kubura, Eko-braniteljska zadruga Bitelić.
U kulturnom dijelu programa nastupili su Sinjske mažoretkinje i KUD "Tijara" iz Tijarice.

BLAGDAN GOSPE OD žALOSTI

Kroz program pučkih misija, koje se održavaju povodom blagdana Gospe žalosne, u Hrvacama će se sveta misa danas, 20. rujna, služiti u 18 sati uz pratnju vokalno instrumentalnog sastava "Susreti" iz Vukovara. Za 19.30 sati najavljena je pučka fešta odnosno zabavni program na kojem će nastupiti nekoliko kulturno-umjetničkih društava, bend Twist off i baba Manda. U 21.30 sati najavljen je vatromet.

"MIHOVILSKI DANI"Danas, 20. rujna, u triljskoj crkvi počinje devetnica Svetomu Mihovilu, zaštitniku župe i mjesta. Krunica počinje u 18 sati, a sveta misna slavlja kroz devetnicu predvodit će i propovjedati don Tomislav ćubelić i dr fra Luka Tomašević.

U sklopu "Mihovilskih dana" Muzej triljskog kraja i Muzej grada Kaštela otvorili su izložbu fotografija naziva "Gradine Kaštela i okolice".

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila postavljeni su na d 220 (Trilj-Tijarica);a poslijepodne će biti na D60 (Brnaze-Ugljane).

KINO DANAS

U Gradskom kinu od 18 sati i 15 minuta igra komedija "Zohan je zakon" sa Adamom Sendlerom u glavnoj ulozi a od 20 sati još danas se prikazuje Betman "Vitez tame".

SPORT

Danas, 20. rujna, u 15 sati na sinjskom Hipodromu počinje tradicionalna međunarodna konjička priredba, na kojoj će se održati pet utrka. Organizatori su Konjički galopski klub "Alkar" Sinj, športska zajednica Grada Sinja i Galopski savez Hrvatske.

U 6. kolu 2. HNL nogometaši Junaka u 16 sati u Karlovcu igraju susret protiv nogometaša Karlovca. U istom kolu na Gradskom stadionu u Sinju sastaju se Trogir i Mosor iz žrnovnice.

U 16,00 sati u natjecanju 3. HNL jug Hrvace će na svom travnjaku dočekati nogometaše Dugopolja.

U utakmicama 4. HNL, koje se igraju u nedjelju, 21. rujna, u 16.30 sati Glavice dočekuju Uraniju iz Baške Vode, a u Mravincima se sastaju Sloga i OSK.

Drugo kolo županijske nogometne lige igrat će se u nedjelju, 21. rujna, u 16.30 sati. Tekstilac će se u Sinju sastati s Jadranom iz Supetra, a u Splitu će igrati Krilnik i čaporice.

Danas, 20. rujna, počinje i nova rukometna sezona. U muškoj konkurenciji u 19 sati u Sinju se sastaju Kamičak i Knin, a Cetinka je u Metkoviću gost ekipi Metković 1963.

Rukometašice Cetine u 1. kolu sutra od 16.30 sati dočekuju Orkana iz Dugog rata, a susret 1. kola između Sinja i Vrgorca je odgođen i igrat će se 1. listopada.