Srijeda, 20.09.2006.

OBAVIJEST

''Udruga za razvoj civilnog drutva i kvalitetu življenja SRMA iz Sinja, a pod pokroviteljstvom Grada Sinja, organizira javnu tribinu ''Rana razvojna rehabilitacija djece'' s naglaskom na probleme u govoru kod djece jaslične i vrtićne dobi.
Tribina će se održati u maloj franjevačkoj dvorani 25. rujna (ponedjeljak) s početkom u 18 sati.

Pozivaju se trudnice, budući očevi, roditelji djece predškolske i školske dobi, bake i djedovi, odgojitelji i sve oni koji rade s djecom ili se skrbe o djeci da dođu na tribinu i iskoriste priliku da praktična pitanja postave stručnjacima. Gostuju ginekolozi, pedijatar, liječnik školske medicine, odgojitelji, logopedi i psiholog.''

ISPRIKA

ISPRIčAVAMO SE POSJETITELJIMA šTO ZBOG TEHNIčKIH PROBLEMA NISMO BILI U MOGUćNOSTI POSTAVITI VIJESTI ZA PRETHODNA DVA DANA.

PROSVJED MJEšTANA TURJAKA I BRNAZA

četrdesetak mještana Turjaka, Brnaza i Sičana jutros u 6,00 sati se okupilo ispred odlagališta otpada Mojanka. Zapriječili su ulaz kamionima koji su dovezli smeće s područja Makarske. Kamione poduzeća «Vodovod i čistoća» neometano propuštaju na odlagalište. Skup osiguravaju službenici Policijske postaje i nema nikakvih narušavanja javnog reda i mira.

"BLAGDAN SV. MIHOVILA U TRILJU"

U Trilju su u tijeku pripreme za proslavu blagdana Svetoga Mihovila, zaštitnika župe i Dan Grada. U četvrtak, 21. rujna počet će kulturno - zabavna manifestacija «Dani Svetoga Mihovila Trilj 2006.» otvaranjem «Izložbe arheoloških nalaza na tvrđavi čačvina», u 19,30 sati. Izložbu postavlja Muzej hrvatskih arheoloških spomenika iz Splita, u suradnji s triljskim muzejom.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra u vremenu od 9,00 do 13,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području naselja Grada Trilja, Garduna, Vojnića - Sablići, Vedrina i Strmendoca.

SPORT

Rezultatom 3 : 0 Junak je u subotu pobijedio dubrovačkog GOšK-a u utakmici 5 kola 3 HNL-Jug.

U 4 nogometnoj ligi jug ,skupina sjever Hrvace su u Poličniku pobjedile Dragovoljac s 3:0, Glavice su na svom terenu bile bolje od Vira 2:1,dok je poraz zabilježio OSK u Vodicama 1:2.

VRIJEME

Prevladava umjereno do znatno oblačno, povremeno s kišom. Temperatura zraka u Sinju u 8 sati bila je 15 stupnjeva, a najviša dnevna kretat će se uglavnom između 16 i 22.