Utorak, 20.09.2005.

NOVE CIJENE VOZNIH KARATA

Nakon povećanja cijena naftnih derivata vlasnik Prometa Sinj Mate Jujnović najavljuje i povećanje cijena voznih karata, tako će uskoro cijena putne karte na relaciji Sinj-Split iznositi 20 kuna, no najavljuje u dogovoru sa Gradom uvođenje olakšica za one koji svaki dan putuju.

Promet Sinj nakon uređenja prostorija, krenuo je na uređenje eksterijera, tako je uređena i obojena fasada autobusnog kolodvora. U novom poslovanju Mate Jujnović ističe povećanje plaća vozačima, te najavljuje povišice i ostalim uposlenicima poduzeća iako smatra kako još uvijek ne rade u zadovoljavajućim uvjetima.

Vozni park prometa, trenutno je 15 autobusa koji voze na gradskim i prigradskim linijama, s čim vlasnik još uvijek nije zadovoljan te najavljuje u skoro vrijeme dolazak još nekoliko autobusa.

PROSVJED RODITELJA ISPRED šKOLSKE ZGRADE U KOšUTAMA

Na incijativu vijećnika Triljske podružnice HSP-a stanovnici Košuta roditelji djece iz mjesne osnovne škole održali su mirni prosvjed ispred školske zgrade uz potpisivanje peticije da se njihovoj djeci osiguraju potrebni uvjeti i životna sigurnost. Smatrajući kako prometna signalizacija nije dovoljna roditelji zahtjevaju da se od škole do glavnih odvojaka prema zaseocima izgrade nogostupi za pješake.

Ravnatelj Triljske osnovne škole Davor Hrgović ističe kako nije znao za prosvjed roditelja iako je znao za probleme koji se navode u današnjem dnevnom tisku te je naglasio kako je škola učinila sve što je u njenoj nadležnosti da poboljša uvjete učenicima. Ravnatelj ističe kako je rješavanje problema nogostupa u nadležnosti lokalne uprave i samouprave.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za sutra je najavljena 10. Sjednica gradskog poglavarstva grada Sinja za koju je predložen dnevni red od pet točaka, izdvajamo otvaranje ponuda za izradu izvedbenog nacrta montažne konstrukcije tribine i objekte uz njih gradskog stadiona u Sinju, Prijedlog riješenja o imenovanju povjerenstva za otvaranje ponuda po natječajima koje raspisuje gradsko poglavarstvo, te Prijedlog zaključka o ograničenom prikupljanju pismenih ponuda za izradu potpornog zida između igrališta nogometnog kluba Tekstilac i Hipodroma.

AKCIJA SUFINANCIRANJA NABAVE SADNICA VOćA I VINOVE LOZE U TRILJU

Grad Trilj u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi akciju sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze pri čemu Grad i županija sufinanciraju dvije, a poljoprivrednik jednu trećinu cijene sadnice. Sve zainteresirani poljoprivrednici koji su upisani u registar poljoprivrednih proizvođača koji će posaditi minimum poljoprivrednih površina od 1000m2 mogu se javiti do 29. rujna Poglavarstvu Grada Trilja da ispune anketni listić kako bi imali pravo na sufinaciranje.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Uoči dana Svetoga Mihovila u Trilju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u suradnji s Klubom dragovoljnih darivatelja krvi iz Trilja organizira 17. ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u petak u restoranu Dalmacija od 9 do 13 sati.

SPORT

Na međunarodnom polumaratonu u Varaždinu vrlo dobar rezultat postigle su atletičarke i atletičari iz našega kraja, a ističe se ponovni uspjeh Lidije Rajčić koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji atletičarki, gdje je oborila hrvatski rekord koji je bio star 12 godina.

VRIJEME

Danas se očekuje vedro vrijeme uz slab sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura do 22 stupnja Celzijeva. Jutros je u Sinju izmjereno 12 stupnjeva Celzijevih.