Ponedjeljak, 20.09.2004.

U OTOKU POSTAVLJENA NOVA PLOčA

U središtu Otoka jučer ujutro, na Trgu dr. Franje Tuđmana, pronađena je kamena, mramorna ploča, na kojoj je pisalo "Svim ustašama - Otočani". Ploča je postavljena najvjerojatnije tijekom noći, na željeznom tronošcu, u travnjaku ispred zgrade općinske uprave, potvrdio nam je to jučer i načelnik Otoka Branko Samardžić, koji je osudio njeno postavljanje. Ploča je uklonjena jučer oko 10 sati.

...

SVETA MISA U KORITIMA

Sveta misa za sve hrvatske vitezove u čast Kraljice mira, koja se već 5 godina tradicionalno održava u Koritima, održat će se u subotu s početkom u 10,30. Svetu misu predvodit će fra Ivan Dotur, župnik Otoka.

5. Vojne športske igre

Pobjednik 5. Vojnih športskih igara hrvatske kopnene vojske, koje su se održavale u Sinju, je Središte za obuku pješaštva šibenik, koji je bio domaćin igara. Od ukupno 8 sportskih disciplina , u šest su osvojili prvo i u dvije discipline drugo mjesto. Brigadir Marijan Biškić, zapovjednik zapovjedništva za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske prijelazni pehar uručio je zapovjedniku Središta Zvonku Asanoviću. Drugo mjesto osvojilo je Središte za obuku pješaštva Požega, a treće časnička škola. Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari i medalje. Iduće godine, 6. Vojne športske igre hrvatske kopnene vojske održat će se u Jastrebarskom.

BLAGDAN SVETOG MIHOVILA

Povodom blagdana svetoga Mihovila i Dana grada Trilja, sutra će se u hotelu Sveti Mihovil u Trilju održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju organiziraju Crveni križ Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj. Akcija će se održati u vremenu od 9,00 do 13,00, a pokrovitelji su Gradsko poglavarstvo grada Trilja, Hotel Sveti Mihovil i Klub dragovoljnih davatelja krvi.

U sklopu Mihovilskih dana sutra će se u osnovnoj školi u Trilju otvoriti likovna izložba, olikovne udruge Tilurium iz Trilja, a u srijedu u gradskom kinu bit će večer klapske pjesme, klape Trilj i gostiju.

SPORT

Jučer su igrane utakmice žNL. Tekstilac je u Sinju pobijedio Croatiu 6 : 0, a Glavice su na svom terenu izgubile od Jadrana rezultatom 1 : 2. OSK je igrao u gostima kod Sloge, a utakmica je ostala neriješeno 1 : 1. U gostima su igrale i Hrvace i to u Vranjicu kod Omladinca a vratile su se s pobjedom od 1 : 2.
Na tablici žNL OSK je na 3. mjestu s 8 bodova, Hrvace na 4. sa 7, Glavice su na 8. s 5 bodova, a Tekstilac na 10. s 4 boda.

VRIJEME

Prevladava pretežno vedro. Mjestimice je moguća slaba do umjerena naoblaka. Tiho je ili sa slabim vjetrom. Temperatura zraka u Sinju u 8 sati bila je 13 stupnjeva Celzijevih a dnevna će se kretati do 27 stupnjeva.