Ponedjeljak, 20.08.2012.

3. utrka lađa u organizaciji Š.R.U. DidovinaOtok – Bogat i zabavan program očekuje sve posjetitelje 25.8. u Otoku. Glavni događaj je 3. utrka autohtonih drvenih otočkih cetinskih lađa. Na rasporedu je također i revijalna utrka otočkih lađa u kojoj sudjeluju 24 posade (političari, sponzori, svećenici lađari iz Cet. krajine). Start je u 15h na Kerepu, a cilj je Kevina lađa.

Nakon revijalne utrke održati će se potezanje konopa za žene gdje sudjeluju 4 ekipe Mjesnih odbora Otoka, Udovičića, Rude i Gale. Zanimljivo će biti i natjecanje u penjanju do pršuta uz konop na staroj vrbi koje je na rasporedu u 18h. Zatim se održava spomenuta tradicionalna utrka lađa za nagrade, a prvih pola lađa će se pripetavati od Bakračeva kanala do Kevine lađe. Za sva natjecanja pripremljene su bogate nagrade.

Samu manifestaciju obogatiti će i nastupi klapa (Sv. Luka Otok i Ponistra Solin), nastup KUD-a Peruča iz Hrvaca te lokalni guslari.

Piše: Frane Šušić-Jurić
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Slavodobitnik BrziDesetogodišnji alkarić Brzi, Tonći Vučković, slavodobitnik je 57. Vučkovića dječje alke. Brzi je Alku osvojio s čak četiri sride. Nakon tri trke zamjenik alajčauša Mika, te alkarići Brzi, Spori i Iznenadni imali su po devet punata, odnosno po tri sride. U pripetavanju Mika i Spori pogodili su u jedan, Iznenadni u dva, a Brzi je s još jednom sridom došao do 12 punata i postao slavodobitnik. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR