Subota, 20.08.2011.

20 novih davatelja krvi

U akciji darivanja krvi, koju su u Košutama danas organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Moto klub Košute, prikupljene su 33 doze krvi.
'Akcija je bila vrlo uspješna. Prijavljena je bila četrdeset i jedna osoba, no osam ih zbog zdravstvenih razloga krv nije moglo dati. Vrijedi napomenuti da je među ove 33 osobe koje su danas dale krv 20 novih davatelja. Prava je rijetkost da se na akciji darivanja krvi pojavi toliki broj novih davatelja', kazao nam je predsjednik sinjskog Crvenog križa Ante Omrčen, koji je najavio kako će se u rujnu održati čak dvije akcije - po jedna u Hrvacama i Trilju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Druga utrka otočkih lađa

Danas će se na Cetini, s početkom u 15 sati i 30 minuta, održati 2. utrka autohtonih otočkih cetinskih lađa. Utrka će se održavati od mosta na Kerepu do Kevine lađe.
Na ovom zanimljivom natjecanju nastupit će dvadest posada otočkih lađara. U pauzi dviju trka održat će se natjecanja u potezanju konopa i skokovi u Cetinu sa stare vrbe. Po vrlo popularnim cijenama posjetitelji će moći uživati u ponudi jela i pića. Za prvoplasirane posade osigurane su vrijedne nagrade i pehari. Organizator priredbe je Športsko ribolovna udruga 'Didovina', uz pokroviteljstvo Općine Otok i Županije splitsko-dalmatinske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Čep pobjednik BarePobjednik 56. Vučkovića bare je devetogodišnji Josip Vučković Čep, koji je imao ukupno 8 punata.
Čep trče alku 7 godina, a dosada je osvojio jednu Alku, jednu Čoju i 3 Bare. Momak mu je Bicko, koji obnaša i dužnost arambaše.

Danas u 18 sati održati će se nadmetanje za Čoju, nakon koje je najavljena trka veterana. U zabavnom programu nakon Čoje nastupit će Hrvatsko folklorno društvo 'Jadro' iz Solina, Sinjske mažoretkinje te Mandolinski orkestar 'Okrug Gornji'.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Jučer pokopan fra Frano Bilokapić

Mnoštvo ljudi jučer je na groblju Sv. Frane u Sinju na posljednji počinak ispratilo fra Franu Bilokapića, župnika Hrvaca i nekadašnjeg sinjskog gvardijana. Podsjetimo, fra Frano je, nakon duge i teške bolesti, preminuo 16. kolovoza u KBC Rebro u Zagrebu u 71. godini života.
Prije pokopa, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služena je sveta misa zadušnica, koju je uz koncelebraciju monsinjora dr. don Drage Šimundže, dekana Cetinskog dekanata don Stpe Ljubasa, sinjskog gvardijana fra Bože Vulete, sinjskog župnika fra Paviše Norca Keve i još 140 svećenika predvodio provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja dr. fra Željko Tolić. Prigodnim govorima od pokojnog fra Frane oprostili su se provincijal dr. fra Željko Tolić, monsinjor dr. don Drago Šimundža, don Stipe Ljubas, fra Bože Vuleta, dr fra Bože Norac Kljajo, načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak, načelnik općine Lovreć Ante Babić te u ime obitelji sinovac Ivan Bilokapić.

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sport

Hrvatski dragovoljac - Junak 1:2
Velik uspjeh na samom startu sezone ostvarili su igrači Junaka. U prvom kolu 2. HNL igrači trenera Mirka Labrovića kao gosti u Zagrebu svladali su bivšeg prvoligaša i povratnika u 2. HNL - momčad Hrvatskog dragovoljca. Sinjski plavi slavili su s tjesnih, ali velikih 2:1.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Pojačan je promet na većini cesta, posebice na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima.

Vozi se u koloni Zagrebačkom obilaznicom (A3), od čvorova Jankomir i Buzin prema Lučkom, te na autocesti A1, između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera. Kolona vozila kod naplatnih postaja Lučko na izlazu sa autoceste prema Zagrebu duga je oko 2 km. Na Istarskom ipsilonu vozi se u koloni dugoj oko 2 km prije čvora Umag u smjeru Slovenije.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, dolazi do povremenih zastoja kod čvora Oštrovica, u smjeru Krčkog mosta i Crikvenice, kao i na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje kod naplatnih postaja Rupa u oba smjera. Upozoravamo vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.
IZVOR: HAK
...