Četvrtak, 20.08.2009.

OBAVIJEST IZ GRADSKE UPRAVE

Grad Sinj otvorio je jednomjesečnu javnu raspravu o utvrđivanju Nacrta Statuta Grada Sinja. Nacrt Statuta je objavljen na oglasnoj ploči u gradskoj upravi i na službenoj web stranici Grada Sinja. Za sve informacije, primjedbe i prijedloge građani se mogu obratiti Odboru za Statut i Poslovnik Gradskog vijeća Grada Sinja, u tajništvo Grada ili na tel. 708 - 608 i 708 631, te na mail: info@sinj.hr

KRONIKA 92

Na državnoj cesti D-1 u Dicmu nešto prije ponoći došlo je do frontalnog sudara cisterne i osobnog automobila. Vozačica osobnog automobila zadobila je ozljede glave. Bez svijesti je prebačena u KBC Split i nije životno ugrožena.

Sinjska policija zabilježila je sinoć i dva nasilnička ponašanja u obitelji u mjestu Jabuka kod Trilja i u Brnazama. Protiv nasilnika će biti podneseni optužni prijedlozi.

OBAVIJEST

Zbog postavljanja novog asfaltnog sloja u dužini od kilometar i pol otežano se prometuje cestom od Vučića do Gučnice, obavijestili su iz sinjske Nadcestarije. Danas se trebala asfaltirati dionica od Labrovića do igrališta, no djelatnici "Vodovoda i čistoće" na toj relaciji obavljaju radove, pa je asfaltiranje odgođeno za 15-ak dana.

OBAVIJEST

Večeras počinju projekcije dokumentarnih filmova u organizaciji Udruge Skup. Prvu večer prikazat će se dva filma: crtani film Perzepolis i dokumentarac "Sve je bijelo u Barkinu". Projekcije počinju u 20.30 sati u pivnici DCDM na prostoru bivše Dalmacije.

SPORT

Na šRC Trnovača danas, 20. kolovoza, će se odigrati prva nogometna utakmica u kojoj će se sastati Tekstilac i Vrlika. Početak susreta najavljen je za 18 sati.

Nastavlja se međunarodni turnir u košarci za kadete. Večeras u završnici igraju Basket Itkri i OKK Dražen Petrović i Alkar - Union Olimpija.

Igra se i turnir u odbojci za djevojčice rođene 1996. godine i mlađe koje je organizirao ženski odbojkaški klub Sinj. Polufinalni susret igrat će Sinj i Split, a nakon toga Kaštela i Makarska.

Kamp za mlade nogometaše županije koji se nalaze na Cetinskom području održati će se poslijepodne na sportskom centru Sv. Mihovil u Brnazama.


Od danas do ponedjeljka, 24. rujna traje učlanjenje u Klub navijača Sinjski Maligani. Cijena godišnje članarine je 150 kuna.

OBAVIJEST

Sutra 21. kolovoza 2009. godine s početkom u 18,00 sati u dvoranisamostana čudotvorne Gospe Sinjske održt će se snivačka skupština Udruge obitelji s četveroi više djece Cetinskog kraja. Pozivaju se svi zainteresirani roditelji koji imaju četvero i više djece sa prostora grada Sinja i roditelji sa prostora Trilja, Vrlike, Hrvaca, Otoka i Dicma da nazoče predmetnoj skupštini.