Srijeda, 20.08.2008.

OBAVIJEST

Zbog radova na izgradnji kanalizacijske mreže u ulici Serdara Vučkovića došlo je do pucanja vodovodnih cijevi te su bez vode ostali potrošači u ulici Serdara Vučkovića, na žankovoj Glavici, Dragaševom prolazu, ulici kralja Tomislava i kneza Branimira. Kako doznajemo iz "Vodovoda i čistoće" radnici svako puknuće evidentiraju i pravovremeno reagiraju, no puknuća su česta tako da se i sljedećih dana očekuju poteškoće koje bi mogle dovesti do povremenih prekida u opskrbi.

Osim izgradnje kanalizacijskog kolektora u ulici Serdara Vučkovića, kanalizacija se izgrađuje i na lokaciji od Baljkova mosta do mosta u ćosinom potoku. Ankica Panza v.d. pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj pozvala je sve građane s tog područja da u Gradsku upravu što prije podnesu zahtjeve za priključak na kanalizacijski kolektor kako bi se cijevi iz domaćinstava mogle priključiti na glavni kolektor u toku izgradnje.

OBAVIJEST

Danas počinje distribucija besplatnih udžbenika školama. Pravo na besplatne udžbenike imaju učenici osnovnih škola te prva dva razreda srednjih škola. Distribuciju obavljaju "Narodne novine" i 12 manjih distributera, koji su prošloga tjedna počeli preuzimati knjige od nakladnika. Distribucija knjiga za osnovne i srednje škole s područja Cetinskog kraja počet će idućeg tjedna.

OBAVIJESTZbog postavljanja novog asfaltnog sloja na lokalnoj cesti Sinj-Otok, na dionici 1 od mosta Kerep do centra Otoka i danas do 15 sati zatvorena je ta dionica ceste za prometovanje. Iz sinjske Nadcestarije upozoravaju vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju koja je postavljena na cesti kraj Hipodroma te u Otoku. Obilazni pravac je preko Hana.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Zbog lošeg stanja sa zalihama krvi na transfuzijskom odjelu kliničke bolnice u Splitu, sinjski Crveni križ i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi za sutra, 21. kolovoza, su najavili akciju darivanja krvi u prostorijama Crvenog križa od 9 do 13 sati. Pozvali su sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu na akciju.

OBAVIJEST

U okviru planirane realizacije programa za 2008. godinu UHBDDR-a podružnica Splitsko-dalmatinske županije organizira hodočašće branitelja u Mariju Bistricu na desetu godišnjicu od proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim. Polazak je najavljen za 12., a povratak 14. rujna. Zainteresirani za hodočašće mogu kontaktirati organizatora na broj 322-311 do 31. kolovoza.

"HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL"

U organizaciji Sinjskog Kulturnog urbanog pokreta, danas, 21. kolovoza, počinje trodnevni Human rights film festival-projekcije. Ove će godine biti prikazano osam dokumentarnih filmova. Prva dva dana posjetitelji će moći pogledati po tri, a posljednjeg dva filma. Projekcije će se odvijati u bašti c.b. škola, bivši restoran Dalmacija, s početkom u 20 sati i 30 minuta, a ulaz je slobodan. Otvaranje je u 20,00 sati.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA I SLIKA SINJSKIH UMJETNIKA

U Galeriji Galiotović danas, 20. kolovoza, će se otvoriti izložba fotografija i slika sinjskih umjetnika. Izložba će završiti u nedjelju aukcijom djela te slike sa sinjskog polloka-koju su prije dva tjedna na gradskom trgu naslikali građani Sinja. Aukcija će početi u 19,30 sati, a prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe.

VUčKOVIćA DJEčJA ALKA I DJEčJA ALKA BALJKOV MOST

Ovaj vikend održat će se tradicionalna 53. Vučkovića dječja alka u kojoj će sudjelovati 20-tak mališana prezimena Vučković. Nadmetanje za Baru bit će u petak, 22. kolovoza, u 18,00 sati, čoja će se održati u subotu u isto vrijeme, a nadmetanje za slavodobitnika Alke bit će u nedjelju u 17,00 sati.


U petak počinje 12. tradicionalna dječja alka-Baljkov most. Natjecanje za Baru održat će se u petak, 22. Kolovoza, u 18,00 sati, a u isto vrijeme u subotu bit će natjecanje za čoju. Nadmetanje za Alku na rasporedu je u nedjelju u 17,30 sati.
Ove godine na dječjoj alki Baljkov most nastupit će 17 alkarića i njihovih momaka.

SPORT

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" u 16,00 sati počinje tradicionalni odbojkaški turnir za uzrast 95. godište i mlađe. Na turniru sudjeluju Split 1700, Marina Kaštela, Makarska i domaćin Sinj.