Ponedjeljak, 20.08.2007.

PRONAđENO MRTVO TIJELO HODOčASNIKA TONćIJA LUKAčA IZ SPLITA

U podnožju Kamešnice iznad Trilja jučer je pronađeno mrtvo tijelo hodočasnika Tonćija Lukača iz Splita koji je nestao prije 13 dana. Mrtvog hodočasnika pronašao je njegov bliski rođak za vrijeme posljednjeg dana službene opsežne potrage u kojoj je sudjelovalo 200-tinjak ljudi.
Policijska postaja Sinj zahvaljuju se mještanima Voštana i Liskovače te Planinarskom društvu Sinj i lovačkim udrugama Trilj, Tijarica, Otok i vatrogasnim društvima Sinj i Trilj.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" obaviještava stanovnike Sinja, Turjaka, Brnaza, Suhača, Lučana i Radošića da će se noćes između ponoći i pet ujutro vršiti adulticidna dezinsekcija komaraca ULKV metodom s vozila. Vozilo će se kretati malom brzinom i imati će rotaciju. Mole se mještani da u vrijeme obavljanja dezinsekcije zatvore prozore, posebno se upozorenje odnosi na građana koji imaju problema s dišnim putevima i alergijom. Upozoravaju se i pčelari da uklone pojilice te da nakon dezinsekcije ne puštaju pčele vani. U slučaju lošeg vremena kiše ili vjetra dezinsekcija će se odgoditi

OBAVIJEST

Udruga "Srma" iz Sinja pruža besplatnu pomoć kod postupka podnošenja Zahtjeva za stambenim zbrinjavanjem na područjima od posebne državne skrbi, te kod ostvarenja povratničkih, mirovinskih, socijalnih i drugih prava. Pozivaju se svi prognanici, povratnici i izbjeglice, te socijalno ugroženi građani s područja Grada Vrlike i Općine Hrvace, da dođu u Vrliku ovaj četvrtak, 23. kolovoza u predvorje gradskog kina u vremenu od 10 - 12 sati gdje će dobiti besplatnu pravne savjete. Informacije na telefon: 661-661.''

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U Galeriji Galiotović postavljena je izložba fotografija maria Periše «Alka foto art», koja se može pogledati od 09,00 do 12,00 i od 17,00 do 22,00 sata.

U muzeju Cetinskoga kraja u Sinju do kraja kolovoza postavljena je izložba radova u staklu Antona Vrlića.

BODAJA SLAVODOBITNIK 52. DJEčJE ALKE

Slavodobitnik 52. dječije alke u Vučkovičima je alkarić Bodaja. On je nakon pripetavanja sa šnicelom i Kofentinom osvojio vrijedne nagrade te se tako upisao u popis slavodobitnika.

SPORT

Nogometaši Hrvaca pobjednici su nogometnog turnira Kaštelanska rivijera. Oni su u finalu pobjedili Vala 4:2. Najbolji igrač turnira je Andrija Botica, a strijelac Stipe Kunac.

Junak je u posljednjem pripremnom susretu pred novu sezonu pobijedio trećeligaša Rudeša iz Zagreba 3:0.

Nogometaši Glavica pobijedili su u prijateljskom susretu Tekstilac 4:2.

Pobjednik Odbojkaškog turnira uSsinju su odbojkašice Marine iz Kaštela. One su u finalu pobijedili Sinj 2:1 u setovima.

Pobjedničku trku na galopskoj priredbi u Polači odnijelo je grlo Magambo iz galopskog kluba Blaškan Ringo iz Sinja.

Bisiklističku utrku «Zagora 2007.» osvojio je biciklist iz Splita Nikica Kneževič. Utrka je održana na relaciji Vrlika -Sinj.

KRONIKA 92

PP SINJ, 19.08.2007.g. oko 13,50 sati, pronađeno je mrtvo tijelo dvadesetpetogodišnjaka. Očevidom nisu pronađeni tragovi nasilja, a tijelo je prevezeno na Odjel patologije radi obdukcije.
IZVOR: PU SD