Srijeda, 20.07.2016.

Na provama 6 srida, najuspješniji alajčauš Ivica Filipović GrčićNa jučerašnjim provama, pred velikim brojem posjetitelja, najuspješniji je bio alajčauš Ivica Filipović Grčić koji je pogodio dvije sride i jednom u dva.
Na probama je sudjelovalo 19 alkara, a osim Filipovića među najuspješnijima je bio i Kristijan Bikić koji je pogodio dvije sride i jednom u jedan. Po jednu sridu ‘imali’ su Ante Zorica i Marko Vrca.
Osim šest srida, alkari su jučer 22 puta pogodili u 2, 17 puta u jedan, 3 puta u ništa, a 8 puta su trčali bez koplja. Tako su u tri trke sakupili 79 punata, što je prosjek 1,61.
Jučerašnje prove pratili su predsjednik Časnog suda Ivan Zorica i član Boško Vladović.
Alkari kandidati za 301. alkarska nadmetanja i danas s provama počinju u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prijave za 7. Sinjski sajam sela

U tijeku su prijave za 7. Sinjski sajam sela, koji će se održati od 4. do 6. kolovoza 2016. godine na Trgu dr. Franje Tuđmana od 18 sati. Sajam će se odvijati kroz tri dana.

Cilj ove manifestacije je očuvanje tradicije hrvatskog sela, te promocija i prodaja autohtonih proizvoda.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Cinco i Marinko’ na festivalu FEDRA u Bugojnu


Sinjsko pučko kazalište u srijedu, 20. srpnja nastupa u Bugojnu na međunarodnom kazališnom festivalu ‘FEDRA’.
Hrvatski sabor kulture Sinjane je predložio da na ovom renomiranom kazališnom festivalu predstavljaju hrvatsko kazališno amatersko stvaralaštvo, što je još jedno vrijedno priznanje sinjskim amaterima. Bugojanskoj publici predstavit će se, sad već hit predstavom ‘Cinco i Marinko’. Predstava je na programu u srijedu 20. srpnja u 20 sati u Domu kulture Bugojno.
IZVOR: WWW.FERATA.HR