Subota, 20.07.2013.

Sutra mlada misa u HrvacamaU nedjelju, 21. srpnja s početkom u 10 sati i 30 minuta u crkvi Svih Svetih u Hrvacama mladu misu će reći fra Šimun Markulin (rođ. 1987.) iz Hrvaca.
Na mladomisničkom slavlju propovjedat će fra Filip Mimica, a mladomisnički kum bit će fra Perica Maslać. Podsjetimo kako je 29. lipnja 2013. fra Šimuna u katedrali sv. Duje, sa još šest đakona, zaredio splitsko makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.
Na provincijskom definitoriju koji je održan u samostanu Gospe od Zdravlja 9. srpnja 2013. godine predloženo je da fra Šimun nakon mlade mise bude u službi župnog vikara u župi Sv. Ante u Kninu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Brunu Vučkoviću još jedno veliko priznanje

Sinjanin Bruno Vučković dobio je još jedno veliko priznanje za svoj rad. Naime, Brunova skladba ‘Evo iden svome kraju’, koju izvodi zagrebačka klapa Nostalgija, osvojila je prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija na ‘Večeri novih skladbi’ 47. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2013. Uz to, Brunu Vučkoviću pripala je i nagrada za najbolje stihove. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

11. S.A.R.S. Festival dovodi S.A.R.S.

Dvodnevni S.A.R.S. festival održava se već 11 godina u organizaciji udruge SKUP, a dugogodišnja težnja ovog će se ljeta i ostvariti: na S.A.R.S.-u će konačno zasvirati – S.A.R.S!
Za poklonike punka tu je Kawasaki 3P, dašak midwest atmosfere donosi My Buddy Moose, Darkvud je uvijek garancija za dobar tulum, dok je Shewa s izvrsnim novim bendom nikad žešći i uvjerljiviji. Metalci će doći na svoje s E.N.D.-om i Beerkriegom, a po prvi put u Sinju nastupa i splitski stoner rock bend Wizard Of Stone Mountain.
Sinj i S.A.R.S. već godinama privlače ljubitelje urbane kulture i glazbe sa šireg područja Dalmacije, pa se i ovaj put očekuje velika posjećenost i odlična atmosfera! Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Radovi na zoni KukuzovacNa prostoru Gospodarske zone Kukuzovac u tijeku su radovi na izgradnji nekoliko objekata.
Naime, tvrtke INTER S.T.E.E.L. d.o.o., Logistika Violeta d.o.o., Pirson Montaža d.o.o. i Lagermax d.o.o., već su dobrano otpočeli s gradnjom svojih objekata, a uskoro s radovima počinju ili su već otpočeli sa zemljanim radovima tvrtke Liska d.o.o., Fine Gold d.o.o., Abes d.o.o. i obrt ‘Braća’ iz Sinja.
Također, niz drugih investitora privodi kraju administrativne poslove oko ishođenja potrebnih dozvola, tako da se uskoro može očekivati otvaranje novih gradilišta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR