Srijeda, 20.07.2011.

Nevrijeme u Cetinskom kraju

Kao što su meteorolozi i najavljivali, srijeda je donijela kišu i osvježenje. Proteklih dana jutarnja temperatura zraka kretala se oko 25 stupnjeva, a jutros u 8 sati u Sinju je izmjereno 18 stupnjeva.
Prema izvješću Meteorološke postaje u Glavicama, tijekom noći i jutra na području Cetinskog kraja palo je 40 litara kiše po metru kvadratnom. Zbog nevremena koje je pogodilo Cetinski kraj intervenirali su i sinjski vatrogasci, koji su tijekom jutra ispumpavali vodu iz nekoliko stambenih objekata.
U 7 sati i 20 minuta dogodio se udar groma u nenastanjenu kuću u Karakašici, pri čemu je izgorjela manja količina sijena.
Prema meteorološkim najavama, i u nastavku dana pratit će nas oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom, a sutra se očekuje stabilizacija vremena.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Humanitarna akcija 'Potkova dobrote'

Humanitarna akcija 'Potkova dobrote' akcija je emisije Potkova koja traje od 18. srpnja do 7. kolovoza 2011. godine. Službeni pokrovitelj akcije jest grad Sinj, na čelu sa gradonačelnikom, gosp. Ivicom Glavanom koji i osobno sudjeluje u promociji humanitarne akcije.

Za koga?
Centar za rehabilitaciju 'Fra Ante Sekelez' ustanova je socijalne skrbi čiji su korisnici osobe s teškoćama u razvoju te višestruko oštećene osobe svih dobnih skupina oba spola.  Zavod je počeo s radom 02. kolovoza 1976. godine. Uslijed ratnih prilika od 1991. do 1997. godine biva izmješten u Split. Zavod korisnicima osigurava stanovanje, održavanje osobne higijene, brige o zdravlju, čuvanje, osposobljavanje za samostalan život, radne aktivnosti, provođenje slobodnog vremena i psihosocijalnu rehabilitaciju. Humanitarna akcija dogovorena je s ravnateljicom Ivanom Klarić Kukuz i Fra Josipom Gotovcem, župnikom u Vrlici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sport

Na starom košarkaškom igralištu kod kina sinoć je odigrano pet utakmica turnira na male branke 'Sinjski maligani 2011.' Donosimo rezultate:
Torcida Otok – Studenti cetinske krajine 3:0
Maligani – Kumovi C-Mont 3:5
Garaža Pujanke – Pivnica D.C.D.M. 3:5
Ozzy/Pržina Jelen – Brnaze 0:1
Bony pony – Athletic Bilbao 6:1

Danas je na raporedu utakmica, a sastaju se:
19:45h Bili Mantili - ŠD Branitelj
20:30h ŠD Dicmo - Iljadu puta okolo
21:15h Pelinovac- Swiss Boys
22:00h CB Bila Boja - Rudine
22:45h Neredni 1950 - Geo Pars

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zagora danas dolazi Junaku

UNEŠIĆ – nogometaši Zagore iz Unešića su započeli sa pripremama za narednu sezonu  u 3. HNL-jug.Trener Davor Višić na raspolaganju ima 22 igrača iz protekle sezone, a tu su i pristigli Miljak, Rak, Vranić, Lipotić, Đurasa, Batinica, Marenzzi i Bralić. Ovakav veliki broj igrača ali i dolazak kompletne uprave na prozivku je dokaz da Zagora ovu sezonu ima ambicije biti u samom vrhu.
Iako su tek krenuli sa pripremama Viskijevi momci će danas u Sinju u 17,30 sati odraditi i prvu pripremnu utakmicu protiv Junaka.Što se tiče stanja u Junaku situacija se pomalo normalizira, što će olakšati rad treneru Mirku Labroviću koji slaže igračku križaljku.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Prohodnost cesta

Pojačan je promet na važnijim državnim cestama i autocestama.

Tijekom dana moguće su poteškoće u prometu na dionicama cesta na kojima traju radovi i duž jadranske obale na prilazima turističkih odredišta.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).
IZVOR: HAK
...