Četvrtak, 20.07.2006.

OTVOREN NOVI GRADSKI STADION


Otvaranje novog Gradskog stadiona u Sinju okupio je oko pet tisuća gledatelja. Program su upotpunili sinjske mažoretkinje ,Gradska glazba Sinj, Iva Ajduković, Josip Gugić i padobranci Aero kluba Sinj.
Pozornost su plijenili članovi KUD-a Brnaze u živopisnim nošnjama Cetinskog kraja.
Pozdravne riječi uputili su sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević, te pomoćnim ministra športa Josip Harasin.
Sinjski župnik fra Nikica Ajdučić blagoslovio je novi Gradski stadion, a čast da izvede početni udarac imao je jedan od najstarijih igrača Junaka, a poslije Dinama i Hajduka, Svemir Delić kojemu je predsjednik Junaka Mladen Križanac darovao zlatni lančić s grbom kluba.
Svečanosti su nazočili brojni gosti i uzvanici među kojima pomoćnik ministra Josip Harasin, saborski zastupnik Jure Bitunjac, dožupan Luka Brčić, predstavnici Hrvatskog i županijskog nogometnog saveza te drugi ljubitelji športa.
U prvoj povijesnoj utakmici na novom stadionu Hajduk je pobjedio Junaka s 4:1, a posebno se ističe prvi pogodak igrača Junaka Stipe Baraća.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

Gradsko društvo Crvenoga križa Sinj i Klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Dicma organiziraju akciju darivanja krvi koja će se održati sutra u prostorijama ambulante u Dicmu u vremenu od 9 do 13 sati. Obzirom na veliku potražnju svih krvnih skupina u transfuzijskom odjelu Kliničke bolnice Split domaćini očekuju veći odziv davatelja dragocjene tekućine.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

U sklopu kulturno-zabavne manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" sinoć je otvorena izložbe slika naziva "Konji" slikara Petra Periše u galeriji Galiotović.

Podsjetimo kako se još uvijek može pogledati i izložba slikara Vladimira Katića koja je također postavljena u istom galerijskom prostoru.

Službeni početak svečanosti kulturnog sinjskog ljeta "Dani Alke i Velike Gospe 2006." dogodit će se sutra navečer na trgu Kralja Tomislava. Pokrovitelj kulturnog ljeta je grad Sinj koji u sljedećih tridesetak dana svojim sugrađanima daruje bogat kulturni, športski, zabavni i umjetnički program.

Dodajamo kako će se večeras u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske od 20 sati održati, sada već tradicionalni, koncert Bože župića i njegovih glazbenih gostiju.

VRIJEME

I danas nas očekuje toplo i sunčano vrijeme sa temperaturama zraka i do 32 stupnje Celijeva.

SINJANI DOBILI STADION - FOTOGALERIJA

Stadion NK JUNAK

Sa jučerašnjeg otvaranja gradskog stadiona smo izdvojili 30-ak fotografija koje možete pogledati u fotogaleriji