Srijeda, 20.07.2005.

DAN OPćINE DICMO

U Dicmu je održana 3. sjednica Općinskog poglavarstva na kojoj je glavna točka dnevnog reda bila Prijedlog zaključka o konačnom utvrđivanju konačnog Prijedloga prostornog plana općine Dicmo. Usvajanjem plana došlo bi, naglašava Načelnik Općine Dicmo Josip Silić, do bržeg razvoja mjesta.

Na sjednici poglavarstva doneseno je i rješenje o razrješenju dužnosti predstavnika Općine Dicmo u Skupštini Radio Sinja, tako će tu dužnost umjesto razrješenog Ante Silić od danas obavljati Ivan Burov.

U općini Dicmo počela su svjetovna događanja uoči obilježavanja Dana Općine. Načelnik Josip Silić najavljuje svečanu sjednicu te niz zabavnih i kulturnih manifestacija kojima će se obilježiti dan općine.

Vjerska dogadjanja povodom blagdana Svetoga Jakova i Ane zaštitnika Dicma počinju u nedjelju održavanjem svečanih misnih slavlja, a crkvena događanja upotpunjena su i nastupom novoosnovane klape Dicmo.

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih darivatelja krvi iz Dicma jutros u 9 sati počela je druga ovogodišnja akcija darivanja krvi u Dicmu. Krv se prikuplja u tamošnjoj ambulanti do 13 sati. Predsjednik Stanko Vojković naglašava kako je to 5 akcija tamošnjih dragovoljnih darivatelja.

Krv mogu dati sve zdrave osobe između 18 i 65 godine. Iz Crvenog križa naglašavaju kako je stanje sa krvnim zalihama u KB u Splitu kritično te pozivaju što veći broj darivatelja da se odazovu ovoj humanoj akciji.

NOVI DJEčJI VRTIć U OPćINI HRVACE

U općini Hrvace od rujna mjeseca s radom bi trebao početi novi dječji vrtić. Načelnik Općine Hrvace DinkoBošnjak ističe kako će vrtić u ovogodišnjem programu moći prihvatiti dvije skupine djece u dobi od 4 godine nadalje.

Projekt novog vrtića kandidiran je pri resornom ministarstvu, a ovih dana se vrše pripreme za njegovo konačno opremanje, a veća sredstva načelnik očekuje od županije.

Dodajmo ovome kako će u dječjem vrtiću u Hrvacama zaposlenje naći i dvije odgojiteljice te još nekoliko stručnih osoba potrebnih za rad vrtića.
Zainteresirani roditelji mogu se javiti u prostorije tamošnje Općine svakim radnim danom od 8 do 15 sati zaključno sa 15. kolovozom.


IZLOžBE U GALERIJI "GALIOTOVIć"

U galeriji "Galiotović" sinoć je otvorena izložba slikarskih radova akademske slikarice Kornelije Neli Bajil, Vrgoračke akademske slikarice koja se Sinjanima sa svojim radovima predstavlja prvi put. Izložbu je u ime organizacijskog odbora manifestacije dani Alke i Velike Gospe otvorio Miše Varenina dok je o njenom slikarstvu govorio Igor Brešan.
Izložba će biti otvorena do 28. srpnja u poslijepodnevnim satima.

Večeras će se Sinjanima svojim umjetničkim radovima predstaviti i poznati sinjanin Slaven Kulić. Otvorenje izložbe najavljeno je za 21 sat.

IZLOžBA SLIKA PERICE JAGNJIćA

Na adresi Brnaška 22, od jutros je otvorena izložba slikarskih radova Sinjanina Perice Jagnjića. Umjetnik je izložio 15 dijela sa vječnim motivom Cetine u tehnici suhi pastel. Izložba će biti otvorena do 15. kolovoza uvremenu od 9do 12 i od 17 do 21 sat.

TURNIR MALOG BALUNA NA OTVORENOM

Od 1. kolovoza započinje i 10. tradicionalni Turnir malog baluna na otvorenom. Igrat će se po sustavu četiri igrača u polju i dva igrača u pričuvi. Prijave se zaprimaju na telefonu Udruge za mali nogomet, te u caffe baru Lila i Junak. Kotizacija po ekipi iznosi 350 kuna dok će izvlačenje biti 29 -tog u prostorijama uduge od 19 sati.

KINO DANAS

U Gradskom kinu Sloboda večeras od 19 i od 21 sat prikazuje se znanstveno fantastični film "Ratovi Zvijezda 3" redatelja Georga Lucasa.

VRIJEME

Prevaladava sunčano vrijeme, slično i u nastavku dana. Najviša dnevna temperatura zraka do 32 stupnja Celzijeva