Ponedjeljak, 20.06.2011.

Kino danas

Večeras u sinjskom kinu s početkom u 20,45 sati prikazuje se akcijski fantastični film 'Thor'.

Frigus lumen nije izvršio uplatu

Tvrtka Frigus Lumen iz Gale kod Sinja nije uplatila 27 milijuna kuna na račun Trgovačkog suda u Splitu, koliko je ponudila za kupnju Dalmatinke Nove d.d. u stečaju. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Š.D. Dicmo - Š.D. Branitelj 4:0

U subotu je u sinjskoj sportskoj dvorani, pred 100-tinjak gledatelja, odigrana prva finalna utakmica 1. malonogometne lige Udruge za mali nogomet Sinj.
Š.D. DICMO - Š.D. BRANITELJ TURJACI 4:0 (1:0)
Š.D. DICMO: Veljko Podrug (1), Bože Gabrilo, Dino Rančić, Marko Ćapeta (2), Jakov Podrug, Ante Lipotić Piroga (1), Ivica Bilan (cap.), Zvonimir Zebić, Frane Blažević
VODITELJ: Frane Blažević

Š.D. BRANITELJ TURJACI: Josip Galić, Tiho Perković (cap.), Branimir Grgić, Ivica Budimir Bekan, Josip Lucić, Petar Pavlinušić, Ante Perković, Ante Jurko
VODITELJ: Zoran Maleš

IGRAČ UTAKMICE: Marko Ćapeta

2. Finalna utakmica na rasporedu je u subotu, 25.06.2011. Igra se na dvije dobivene utakmice.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

KD Brnaze u Pleternici

KD Brnaze nastupilo je na međunarodnoj smotri folklora LIDAS 2011. koja se održala u Pleternici pokraj Požege. Na ovoj Smotri starih običaja i folklorne tradicije sudjelovalo je 16 kulturnih društava iz Hrvatske, BiH i Mađarske. Članovi KD Brnaze, njih 40, u svom dijelu programa izveli su prikaz 'Sinjskog kola' i stare napjeve Cetinskog kraja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin zbog radova je zatvorena za promet od Očestova do Pađena. Obilazak je Gračac-D 27-Obrovac-Kistanje-Knin i obratno ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda ( obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Na Istarskom ipsilonu na čvoru Vodnjan sjever zatvoreni su izlazi u smjeru Kanfanara i Pule (obilazak: izlaz u čvoru Vodnjan jug).

Zbog radova na južnom kolniku nadvožnjaka Slavonske avenije iznad Ulice grada Gospića, u Zagrebu, cesta je zatvorena. Obilazak je Slavonska avenija-Servisna cesta-Radnički put II-Slavonska avenija (do 20. lipnja).
IZVOR: HAK
...

Predavanja za trudnice

'Znanjem do poroda bez straha' naziv je predavanja za trudnice koje u Sinju, u organizaciji Udruge Srma, provodi Klub trudnica i roditelja Split uz potporu Splitsko-dalmatinske županije.

Predavanja su besplatna, a održat će se danas u Galeriji Galiotović.
U 17 sati 'Disanje i relaksacija na porodu', predavač Kristina Vidan, bacc.ft.
u 18,30 'Beba je stigla', Julija Mardešić, mama edukator.

Broj sudionica je ograničen pa je obvezna predbilježba na brojeve telefona 661-661 ili 095 8272 501.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vrijeme

Pretežno sunčano i toplo, na Jadranu i vrlo toplo. Vjetar slab, duž obale slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25, na Jadranu od 25 do 30 °C.