Srijeda, 20.06.2007.

55. sjednica Gradskog poglavarstva Grada SinjaZakazana je 55. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja za dan 21. lipnja 2007.g.(četvrtak) s početkom u 9,00 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Prijedlog Rješenja o razrješenju pročelnice Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja (Prijedlog za razrješenje bit će obrazložen na sjednici Poglavarstva);

2. Izvješće o poslovanju društva Gospodarska zona Kukuzovac d.o.o., Sinj za 2006.godinu;

3. Prijedlog Ugovora između Grada Sinja i Hrvatskog instituta za mostove i konstrukcije o obavljanju konzalting usluga pri izgradnji Dvorane u Sinju, po ugovornom obliku Javno-Privatno partnerstvo (JPP);
...

AUTOBUSI "AUTOPRIJEVOZA" I DALJE NE PROMETUJU

Ni jutros nisu vozili Autoprijevozovi autobusi prema Splitu, Kninu i ostalim relacijama za koje su potrebne dopusnice nadležnih tijela. Radnici su u ranim jutarnjim satima autobusima i blokirali ulaz i izlaz s kolodvora, no najavljeni prosvjed ispred zgrade županije nije održan jer nije bio legalno ni najavljen policiji. Kako doznajemo od Ante Buljana predsjednika sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza iz županije konkretno od Bože Sinčića pročelnika za gospodarstvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji obaviješteni su kako će dopusnice do sutra ujutro biti prebačene na Autoprijevoz te će autobusi od sutra voziti po linijama.

RADOVI NA CESTI HAN-GLJEV

Djelatnici sinjske Nadcestarije danas će postavljati novi sloj asfalta na županijskoj cesti 623 Han-Gljev, u dužini od tri kilometra. Asfaltiranje je počelo u 6,30 kod crkve na Gljevu. Mole se vlasnici motornih vozila da ista uklone sa ceste. Za vrijeme radova promet se neće odvijati, osim za vrijem pauze u radu od 11,00 do 11,30.

OBAVIJEST

Na Dan državnosti 25. lipnja na spomenik hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu kod zgrade Gradske uprave položit će se vijenci i zapaliti svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje Cetinskoga kraja izvijestili su iz Gradske uprave.

BESPLATNA PRAVNA POMOć

Udruga "Srma" pruža besplatnu pravnu pomoć kod postupka podnošenja Zahtjeva za stambenim zbrinjavanjem na područjima od posebne državne skrbi. Pozvali su sve prognanike, povratnike i izbjeglice s područja Grada Vrlike koji nisu ostvarili pravo na obnovu ili im je žalbeni postupak u tijeku da dođu u Vrliku u ovaj četvrtak 21 lipnja u predvorje gradskog kina od 10 do 12 sati. Pomoć mogu zatražiti i građani koji stambeno zbrinjavanje traže na području općine Hrvace.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata podružnica Splitsko-dalmatinske županije najavila je hodočašće u marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu 12. i 13. srpnja. Upisi se vrše zaključno sa 25. lipnjem na broj 098/982-54-01.

OBAVIJEST

Na području Općine Hrvace do četvrtka djelatnici «Likomed-Veterine» obavljaju deratizaciju, odnosno suzbijanje štetnih glodavaca, antikoalgulantima prve i druge generacije čiji je antidot vitamin K1.
Mole se mještani da djeci i domaćim životinjama onemoguće pristup kutijama u kojima je deratizacijsko sredstvo.
Mještani koji ne budu doma za vrijeme vršenja deratizacije ili ako im iz bilo kojeg drugog razloga deratizacije ne bude izvršena, mogu se javiti na telefon 701-400 kako bi se naknado izvršila.

SPORT

športsko ribolovno društvo Cetina u nedjelju organizira tradicionalno natjecanje «žene u lovu na šarana». Natjecanje će se održati na ribolovnom području Plana ispod Košuta, s početkom u 9 sati i 30 minuta.