Utorak, 20.06.2006.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINJSKOG HDZ-a

U prostorijama sinjskog HDZ-a održana je konferencija za tisak na temu godinu dana od vladavine koalicije Preporod. Predsjednik Gradskog odbora Jure Bitunjac ocijenio je rad koalicije neprepoznatljivim, bezidejnim te istaknuo lošu suradnju sa mjesnim odborima.
...

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za sutra je najavljena sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj će se razmatrati 6 točaka dnevnoga reda. Od zanimljivijih izdvajamo razmatranje Izvješća o radu Gradskoga poglavarstva grada Sinja za proteklu godinu, Prijedlog Zaključka o davanju mišljenja o opravdanosti odnosno mogućnosti istraživanja i eksploatacije mineralnih sirovina te razmatranje incijative za osnivanje prometnih jedinica mladeži tijekom ljetne sezone.

PRIJAM NAGRAđENIH UčENIKA U GRADSKOJ VIJEćNICI

U Gradskoj vijećnici sutra od 10 sati biti će primanje nagrađenih učenika na županijskim i državnim natjecanjima ove školske godine. Radi se o 19 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Sinja koji su pokazali izniman uspjeh u školovanju. Tom prigodom gradonačelnik Nikola Tomašević nagraditi će učenike i njihove mentore prigodnim poklonima.


EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita u suradnji s Forumom žena SDP-a iz Sinja organiziraju edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Akcija će se održati sutra, 21. lipnja, u prostorijama SDP-a od 16 sati i 30 minuta. Upisi i deteljnije informacije mogu se dobiti na broju telefona 821-121 od 17 do 19 sati

OBAVIJEST IZ DJEčJEG VRTIćA "BILI CVITAK"

Dječji vrtić Bili cvitak i danas organizira sastanke za roditelje novoupisane djece u dječje vrtiće na području Grada. Sastanak za roditelje djece koja su upisana u dječji vrtić Bili cvitak i to za jutarnju smjenu biti će u 17 sati, a za poslijepodnevnu u 18 sati i 30 minuta. Za ostale vrtiće roditeljski sastanci biti će održani početkom rujna.

BLAGDAN SV. IVANA U GRABU

župa Grab i ove godine povodom zaštitnika župe sv. Ivana Krstitelja organizira duhovno-kulturni program. Populariziranje svoga zaštitnika Grabljani su kulturnim događanjima počeli obilježavati prije tri godine.
Ovogodišnji program započinje u petak, 23. lipnja, u 20 sati i 30 minuta dramskom izvedbom predstave Hrvatskoga narodnoga kazališta iz Splita naziva "Raspeta ljubav- Paula žena koja ljubi".
Na sam blagdan svetoga Ivana Krstitelja u toj župi procesija i svečano misno slavlje početi će u 1030, a misu će predvoditi prof. fra Bruno Pezo.

KONCERT "ADIO šKOLO"

U organizaciji Glazbene udruge Sinj, a pod pokroviteljstvom Grada Sinja i Općine Hrvace u subotu će se održati mega koncert naziva "Adio školo" u kojem će nastupiti Darmir Urban i njegovi gosti. Koncert će se održati na košarkaškom igralištu, a pretprodaja ulaznica po cijeni od 30 kuna je u knjižari Axel i caffe baru Cocolo.

HUMANITARNA AKCIJA

U udruzi Srma još uvijek traje akcija prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Zavoda fra Ante Sekelez iz Vrlike. Odjeća i obuća niskih potplata može se donijeti svakim radnim danom od 9 i 30 do 11 i te četvrkom od 17 i 30 do 18 i 30 sati u prostorije udruge u Glavičkoj ulici.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas sunčano I vrlo vruće vrijeme s temperaturom zraka i do 32 stupnja Celzijeva.