Ponedjeljak, 20.06.2005.

U CETINSKOM KRAJU 3290 NEZAPOSLENIH

Zavod za zapošljavanje , Ispostava Sinja u mjesecu svibnju evidentirala je ukupno 3290 nezaposlednih osoba od čega su 2073 žene.

Prema jedinicama lokalne uprave u Gradu Sinju nezaposleno je 2 167 osoba , u Vrlici 144, općini Hrvace 320, Otoku 375, a na području općine Dicmo nezaposleno je ukupno 169 osoba.

U evidenciji Zavoda za zapošljavanje Ispostave Trilj 883 su nezaposlene osobe od čega 541 žena. U odnosu na prošli mjesec zaposlenje je pronašlo 18 osoba.

GODIšNJICA POBJEDE NAD FAšIZMOM

U okviru obilježavanja 60-te godišnjice pobjede nad fašizmom delegacija grada Sinja na čelu s gradonačelnikom Nikolom Tomaševićem i predsjednikom Gradskog vijeća Mišom Vareninom u srijedu 22. lipnja na državni praznik Dan Antifašističke borbe upriličit će polaganje vijenca na spomen obilježje svim poginulima u II. Svjetskom ratu, u Gradskom parku. Polaganje je predviđeno za 9 sati.

UHBDDR-a ORGANIZIRA ODLAZAK U MEđUGORJE

Povodom dvadesetogodišnjice Gospina ukazanja u Međugorju, Udruga hrvatskih branitelja Dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije organizira dvodnevno hodočašće 25.i 26.lipnja u to marjansko svetište.

LIKOVNA KOLONIJA U GLJEVU

U Gljevu je u tijeku 9. umjetnička kolonija koju i ove godine organizira slikar Lovre Plavac. Djela s kolonije biti će izložena za dane Alke i Velike Gospe.

BLAGDAN SV. IVANA KRSTITELJA

U petak župa Grab slavi svoga zaštitnika sv. Ivana Krstitelja. Procesija počinje u 10,30 minuta, a misno slavlje će provoditi i propovjedati don Stipe Ljubas, dekan Cetinskog Dekanata.

Uoči samog blagdana u četvrtak s početkom u 20,30 održati će se kulturni program , gdje će sudjelovati glumci i operni pjevači Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita, KUD-a širokopoljac, i KUD-a župe Grab.

VRIJEME

Prevladava sunčano vrijeme sa umjerenom ponegdje i jakom burom, koja će tijekom dana oslabjeti. Najviša dnevna temperatura između 29 i 32 stupnja Celzijeva.