Srijeda, 20.05.2020.

Akcije darivanja krvi u Sinju i Trilju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj najavilo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi u ovom tjednu.
Prva akcija održat će se u četvrtak, 21. svibnja u Sinju u Srednjoj Strukovnoj školi bana Josipa Jelačića od 09-13 sati.
Sljedeća akcija bit će u subotu, 23. svibnja u Trilju u restoranu Dalmacija također od 09-13 sati.
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi i dalje se organiziraju po strogim odredbama HZJZ kao i Crvenog križa.
Darivanju krvi mogu pristupiti zdrave osobe od 18 do 65 godina koje nisu bile izvan Hrvatske u posljednjih mjesec dana, nisu bile zaražene ili su bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji te osobe koje su imale simptome infekcije dišnih putova, temperature, kašalja, kratak dah kao i otežano disanje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Župnici odlučuju o slavlju Prve pričesti


Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić poslao je dopis župnicima kojim se dopušta mogućnost organiziranja slavlja Prve pričesti.
Kako doznajemo u dopisu se naglašava da prije organiziranja slavlja prve pričesti i prve ispovijedi, župnici trebaju održati sastanak s roditeljima te dobiti njihov pisani pristanak.
Slavlja prvih pričesti se mogu slaviti tijekom ljeta ili na jesen, tj. na početku nove školske godine, ovisno o vjeronaučnoj pripravi i prilikama, budući da ne smijemo zaboraviti da primanju sakramenta prve pričesti prethodi i prikladna vjeronaučna pouka, stoji u dopisu.
Nadbiskup Barišić župnicima daje mogućnost odgode slavlja sakramenata ako u pojedinoj župi nije moguće organizirati slavlje prve ispovijedi i pričesti, ne samo zbog poštivanja donesenih mjera, nego i zbog nedovoljne priprave kandidata te sugerira da slavlja odgode za sljedeću godinu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR