Ponedjeljak, 20.05.2019.

Hutovo: Sjećanje na poginule gardiste 4. brigade ZNG-a

 
 
Članovi Udruge 2. bojne 4. brigade ZNG-a, zajedno s ostalim veteranima 4. gardijske brigade, sudjelovali su na svečanom obilježavanju sjećanja na sve branitelje iz Domovinskog rata koji su poginuli u Župi Hutovo.

U crkvi Krista Kralja služena je sveta misa za sve umrle i poginule branitelje, nakon čega su veterani 4. gardijske brigade na Zavičajnoj kući i kod spomen ploče na istočnom izlazu iz Hutova položili vijence i za poginule suborce.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvatačani odali počast žrtvama Bleiburške tragedije

 
Mještani općine Hrvaca sa članovima KUD-Peruća tradicionalno veće 17 godina za redom hodočaste Bleiburg kako bi odali počast žrtvama Bleiburške tragedije i križnog puta.Tako je bilo i ove povodom 74. godišnjice sjećanja na ove žrtve.
Nakon završetka misnog slavlja Hrvatačani u narodnim nošnjama predvođeni Općinskim vijećnikom Stipom Radanom položili vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja i tako još jednom odali počast nevinim žrtvama Bleiburga i križnog puta.Po povratku u Hrvatsku, Hrvatačani su na Plitvicama pomolili, položili vijenac i zapalili svijeću kod spomen obilježja prvoj žrtvi Domovinskog rata hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga za očuvanje baštine Cetinske krajine nastupila u Metkoviću

 
Udruga za očuvanje baštine Cetinske krajine sudjelovala je na završnici ovogodišnje 35. smotra folklora jadarnske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’ u Metkoviću.

Na Smotri je sudjelovalo 20-ak kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Makedonije i Slovenije. Najbrojniji su bili predstavnici iz Hrvatske s ukupno 46 udruga iz 11 županija.

Završnica programa pod nazivom ‘Marijanskim pjesmama’, održana je u Crkvi svetog Ilije, nakon Svete mise. Rerašice iz Udruge za očuvanje baštine Cetinske krajine nastupile su posljednje među 10-ak udruga, a izvele su rere ‘Gospe Sinjska, tvoja zlatna kruna’, ‘Oko Sinja zeleni se trava’, ‘Sinjska alka i bogatstvo njeno’ te ‘Gospe Sinjske na Brčića klancu’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mate Labrović najbolji na jiu-jitsu turniru u Zadru

 
Ove subote u Zadru se održavao međunarodni turnir u brazilskoj Jiu-jitsu na kojem je sjajan nastup imao naš Mate Labrović…

Labrović, koji inače nastupa za splitski klub Alliance Black Dragon Split, nastupio je na International pro Zadar turniru.

U konkurenciji plavih pojaseva do 110 kilograma Labrović je osvojio prvo mjesto, što mu je treći osvojeni turnir i to bez izgubljenog poena.

Nakon ovog odličnog ostvarenja u Zadru, već počinje priprema za naredne turnire s kojih se očekuju nove pobjede i dodatna potvrda kvalitete i predanog rada.
IZVOR: WWW.FERATA.HR